Bram (Zion)

29 oktober 2022

Hier een kleine Up date over Zion, die wij inmiddels Bram hebben genoemd. Dat past iets beter bij onze andere kat Boris.

Met Bram gaat het uitstekend. Hij is al best goed gewend, speelt en eet naar hartelust. Ook slapen doet hij prima, alleen zodra hij ‘s morgens iemand hoort, laat hij meteen weten dat hij ook wel klaar met slapen is. ‘s Nachts slaapt hij nog in een aparte kamer, verder is hij lekker bij ons beneden.

Bram en Boris hebben elkaar een paar keer kort gezien, waarbij vooral Boris aangaf het niets te vinden. Boris trok zich terug op zolder (daar zit hij overdag vaak, ook toen hij de enigste kat was). Gisteren kwam Boris uit zichzelf naar beneden om naar buiten te gaan terwijl Bram nog beneden was. Toen wij vanmorgen met Bram beneden kwamen, bleef Boris zelfs gewoon op de bank liggen. Een hele stap voor Boris! Ze hebben ongeveer een uurtje in dezelfde kamer doorgebracht. Zolang Bram maar op een metertje afstand bleef, ging dit goed. Als hij dichterbij kwam dan liet Boris weten dat het zo dichtbij genoeg was. Na een uur gaf Boris aan weer naar boven te willen.

En de dag erna hebben ze een hele tijd een soort verstoppertje gespeeld. Ze zijn samen boven aan het kijken wie nu de baas is. Gaat redelijk gemoedelijk, geen gebijt, geen gemiauw of krijsen. De pootjes worden wel gebruikt maar op afstand. Zo af en toe loop ik naar boven om poolshoogte te nemen en te kijken of er geen eentje in een hoek zit gedreven. Maar alles gaat goed en er de vluchtweg naar beneden is vrij toegankelijk.

Er zit dus zeker een progressie in, langzaamaan steeds een stapje verder.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!