Bowy (Isaak)

30 maart 2021

Beste allemaal!

Ik wil jullie graag laten weten dat het hartstikke goed gaat met Bowy! Bij jullie beter bekend als Isaak. Zijn vacht is fantastisch mooi terug gegroeid. Hij is ook wat aangekomen en nu een hele flinke, mooie, glanzende en vooral lieve kater!

Waar Bowy in het begin vaak love bites gaf, als we hem wilden aaien, is dat ook omgedraaid. Hij weet nu zelf dat hij het lekker vindt en er niets ergs gebeurd. Na een aantal maanden kwam hij zelfs uit zichzelf bij ons liggen en vragen om geknuffeld te worden. Wel rustig graag, maar dan vindt Bowy het zo lekker!

Na zijn onverwachte “uitstapje” afgelopen augustus, hebben we in overleg met onze dierenarts besloten dat het tijd was dat Bowy zijn nieuwe omgeving mocht gaan verkennen. Dat ging direct goed, hij blijft dicht bij huis en is heel rustig buiten. Hij heeft buiten niet echt nodig merken we, maar af en toe wat snuffelen en in het zonnetje zitten vindt hij prettig. De sneeuw afgelopen winter vond hij ook leuk om te verkennen.

Bij ons thuis zijn we doorgegaan met het voeren van brokjes IAMS lam. Onze andere katten krijgen dit voer sindsdien ook. Bowy heeft nog een tijdje last gehad van explosieve diarree. Daardoor kon hij ‘s ochtends niet mee doen met het natvoerontbijtje van onze andere katten. Gelukkig vond hij de brokjes lekker genoeg. Na een maand of 2 was zijn ontlasting continu stevig en bleef dit ook zo met natvoer, waardoor Bowy van dezelfde lekkernijen kan meegenieten als de anderen.

Toen hij door had dat er altijd genoeg voedsel voor hem zou zijn, is de wil om in 1x veel te eten ook afgenomen. Dit is dus eigenlijk hartstikke goed gegaan en nog veel sneller dan ik had verwacht.

Oh ja, en wat ik me nog herinnerde is dat Bowy bij jullie een kattenvriendje weleens een tikje op de billen gaf om te spelen. Dat doet hij hier ook nog steeds. We liggen in een deuk als we dat zien! Hij doet dat zo voorzichtig, maar het is direct duidelijk dat hij wil spelen dan, haha!

Hartelijke groet van ons

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!