Bouncy maakt er een feestje van (2 jaar)

30 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin
• Medicatie: Probiotica ter ondersteuning van de darmen
• Speciaal dieet: natvoer en brokjes van het merk Royal Canin, Sensitivity Control

Een klein poesje werd gevonden bij een snackbar. Er kwam bloed uit haar neus en ze stonk erg. We hebben haar gauw naar de dierenarts gebracht om te zien waar al dat bloed vandaan kwam. De dierenarts denkt dat ze misschien met haar snoet aan iets giftigs heeft gezeten, dat de beschadiging aan haar neus en bekje heeft veroorzaakt. Bouncy was erg druk in het begin, dat kwam waarschijnlijk omdat ze krols was.

Kleine pechvogel
Bouncy kreeg pijnstilling en antibiotica om haar bekje te genezen. Helaas kreeg ze ook nog eens veel last van diarree. Arme kleine pechvogel!

De kleine meid is nu gesteriliseerd en ze eet brokjes en natvoer die helpen bij darmproblemen. Daar doet ze het goed op. Ze zal dit voer waarschijnlijk langere tijd moeten blijven eten.

Als ze thuis helemaal gewend is kun je proberen om haar over te zetten op ander goed voer. Dit moet dan wel heel geleidelijk gebeuren. Maar het zou ook kunnen dat ze de rest van haar leven dieetvoer moet blijven eten.

Bommetje energie
Bouncy is intussen helemaal niet bij de pakken neer gaan zitten hoor! Ze is een supervrolijk, lief en actief poesje. Ze vindt het heerlijk om lekker in de buitenren te zijn, rond te rennen en te spelen. De andere katten in de kamer kijken enigszins verbaasd naar dat bommetje energie dat door de kamer stuitert.

Feestje in huis
We zoeken voor Bouncy dus een huisje waar ze haar energie kwijt kan. De hele dag stil zitten is niks voor haar. Na het rennen en spelen wil ze graag lekker knuffelen. Met Bouncy is het gewoon elke dag een feestje in huis!

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Bouncy kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten bijkomen van de verhuizing.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Zo kunnen jullie elkaar goed leren kennen. Neem desnoods wat lekkere hapjes mee, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress.
Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!
Bouncy geeft zelf wel aan wanneer ze relaxt is en klaar om de rest van het huis te verkennen.
Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Bouncy is ongeveer 2 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Bouncy? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!