Bootsie heeft het zwaar gehad

6 juli 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Lieve Bootsie is van ver gekomen. Toen we Bootsie ophaalden was ze gewond aan haar snavel en aan haar oog. Ze had veel pijn en weigerde daardoor ook te eten.

We hebben haar een aantal dagen pap moeten voeren. Langzaam ging ze zelf weer wat proberen te eten. Trostgierst trok haar gelukkig over de streep. En later een lekker beetje fruit en toen at ze ook de rest van de zaden.

Haar oogje hebben we dagen gezalfd, want dat bleef een beetje dik en opgezet. Nu is dat inmiddels helemaal over, maar haar oogje blijft af en toe een beetje dicht zitten. En op andere momenten is het helder en weer open. Het lijkt er op dat het geen zeer meer doet, maar dat het mindere open kunnen doen van het oogje blijvend is. Bootsie was tijdens al haar behandelingen lief en zachtaardig. Ze gaf met haar snaveltje wel aan, dat ze het vasthouden niet zo leuk vond, maar beet nooit door.

Bootsie is een nieuwsgierig vogeltje. Met het maken van de foto’s probeerde ze even voorzichtig te knabbelen aan de telefoon.. Wat is dat?? Ook ging ze op haar gemak even een appeltje zitten eten voor de foto’s.

Bootsie draagt geen ring, dus is de leeftijd ons onbekend. We weten niet zeker of ze vrouwtje is. Deze lieverd is op zoek naar een fijn huis waar 1 of meerdere pyrrhura’s wonen, want ze zou maar wat graag samen zijn met een soortgenootje.

Heb je interesse in Bootsie? Vul dan het contactformulier in onder aan de pagina.

Algemene informatie

Pyrrhura’s zijn prachtige, zeer intelligente vogels. En dit betekent dat ze een hoop aandacht en dus veel van je vrije uurtjes vragen, want zij willen jouw persoonlijke aandacht en liefde. Zonder genoeg aandacht, afleiding en bewegingsvrijheid kunnen gedragsproblemen opspelen. En dit wil je uiteraard voorkomen. Ze hebben energie voor 10! Praten is niet hun sterkste kant, maar leren kunnen ze als de beste.

De Pyrrhura komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en telt 24 ondersoorten. Een tamme of gekweekte Pyrrhura verschilt nog steeds niet zoveel van zijn wilde soort. Pyrrhura’s leven in de natuur in groepen en hebben dus minimaal 1 soortgenootje nodig. Want alleen zijn is geen natuurlijk gedrag voor deze vogels.
De basisvoeding van Pyrrhura’s bestaat uit zaden, fruit, groente, ongebrande nootjes, kiemzaad. Ze eten zeer gevarieerd.

Met goede verzorging kan een Pyrrhura wel 20 tot 25 jaar worden. De keuze om een Pyrrhura als huisgenoot te nemen, moet dan ook niet licht genomen worden! Zij worden onderdeel van uw leven.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!