Bonte specht aangevallen door kat

22 november 2022

Wij ontvingen een melding over een gewonde bonte specht. Een bonte specht is een heel mooi vogeltje met felrode kleuren. Deze specht had een flinke wond, die zo snel mogelijk verholpen moest worden!

De specht bleek gepakt te zijn door een kat en na inspectie zagen wij een bijtwond onder zijn vleugel. Als vogels aangevallen zijn door een kat hebben ze bijna altijd antibiotica nodig. Dit hebben ze nodig om de bacteriën van de kat te bestrijden en zo te herstellen. 

Wij konden de bonte specht naar Vogelopvang De Wulp brengen. Hier krijgt hij de juiste antibiotica en kan hij herstellen van de beet, om straks weer uitgezet te worden in het bos. Lekker verder fladderen!

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!