Bonnie en Clyde, echte liefde

 In Asieldier van de maand, Asieldieren

Zo toepasselijk is zijn naam Clyde (lichtgroen), want Clyde heeft een dagje in de cel door gebracht. Hij werd namelijk door mensen gebracht bij het politiebureau. Clyde vindt ons mensen maar vreemde wezens en probeert iedereen uit zijn kooitje te houden. Erg beschermend over zijn eigen stekkie. Dit komt vaker voor bij agapornissen, omdat ze hun kooitje als hun nest beschouwen en dat moet je beschermen. In Clyde zijn geval, vooral met zijn snaveltje.

Maar toen… Toen was daar in het kooitje naast hem luid geschater. Dát klinkt interessant en daar zat ze hoor: Bonnie! Bonnie had bijna een ongeluk gehad op de weg met een auto, maar werd gelukkig op tijd opgemerkt en belandde zo naast Clyde in ons hospitaal.

Sinds ze elkaar hoorden en nét aan konden zien, door een kiertje van het hok, wisten wij het allemaal al wel. Hier hing liefde in de lucht. Toen hun quarantainetijd erop zat hebben we het schuifje verwijderd tussen hun kooitjes en zo zijn Bonnie en Clyde onafscheidelijk geworden! Waar de één gaat, gaat de ander.

Clyde heeft nu iets meer rust gevonden, maar hij probeert zijn Bonnie nog steeds te beschermen. Maar in de ruime kooi waar ze nu logeren, gaat het stukken beter. We zijn voor dit knappe koppel nu op zoek naar een fijn thuis. Het liefst een ruim, groot onderkomen, waar ze lekker veel speelgoed hebben en misschien waar ze ook wel heerlijk los kunnen vliegen. Want dat is uiteindelijk wat de originele bandieten Bonnie en Clyde ook waren: Vogelvrij!

We weten eigenlijk niet zeker welk geslacht Bonnie en Clyde hebben, ook is hun leeftijd helaas niet bekend, want ze hebben geen ringen. Bonnie en Clyde zijn niet handtam.

Heeft u interesse om ons koppel Bonnie en Clyde te adopteren. Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00uur.

  • voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage. Voor een koppel agapornissen bedraagt dit €22,-

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Recent Posts