Bollie (Meneer Kater)

13 december 2023

Het gaat nog steeds hartstikke goed met Bollie (Formerly Known as Meneer Kater). Met de chloorhexidine doekjes lijken we de acne onder controle te hebben. Hierover houden we ook contact met de dierenarts aan huis. En aankomende week dienen we de tweede ontwormingskuur toe.

Overigens was Charlotte (de dierenarts aan huis) onder de indruk van het gebit van Bollie, die er volgens haar ontzettend gaaf uit zag. Ze gaf aan dat dit hoogstwaarschijnlijk door inzet van jullie moet zijn geweest. Ook was ze erg onder de indruk hoe gespierd Bollie is. Daarnaast pakt hij moeiteloos iedereen in met zijn opgewekte en zeer lieve karakter. Hij liet zich door haar ook relatief makkelijk behandelen, geen gebijt, gekrab, geblaas of gemiauw. We waren super trots op hem.

Soms vergeten we hoe kort hij eigenlijk nog maar bij ons is, het is eigenlijk alsof hij altijd bij ons is geweest. We zien dat hij steeds meer zijn eigen karakter durft te laten zien en dat vinden we super mooi. Hij blijft lekker ontdekken, ontzettend veel spelen, maar ook ontzettend veel kroelen en spinnen en is het soms moeilijk kiezen voor hem bij wie hij op schoot wilt. Hij verdeelt wat dat betreft zijn tijd ook eerlijk. Als hij het bij de één heeft gezien, rekt hij zich uit en kruipt hij bij de ander op schoot.

Omdat we nog maar een maand in ons nieuwe huis wonen, moeten er af en toe nog klusjes worden gedaan. Als er dan mannen over de vloer komen, blijft hij het liefst bij ons in de buurt en aanschouwt hij rustig op afstand wat er allemaal gebeurt. Hij vlucht niet weg of oogt niet ontzettend angstig. Af en toe kijkt hij ons aan om in te schatten of het ok is en blijft dan alles nauwlettend in de gaten houden. Zelfs onze robotstofzuiger heeft hij nog niet aangevallen 🙂

Bollie is ook echt een ontzettend slimme kat. Inmiddels hebben we hem goed kunnen trainen waar hij wel of niet mag zijn (althans, in ons bijzijn dan…). Zo weet hij dat hij niet op het aanrecht mag en ook niet op de eettafel. Maar zo nu en dan kan hij het toch niet laten. Soms, als we aan het eten zijn, drentelt hij om de tafel en springt hij op het bankje van de eettafel om uiteindelijk te testen hoe ver hij kan gaan. Hij probeert het dan eerst met één pootje. Uiteraard zeggen wij dan nee waarna je hem daarna weer ziet broeden op een nieuwe manier om toch iets voor elkaar te krijgen. Na een aantal keer nee gaat hij weer naar de bank om te wachten tot we klaar zijn. Als we klaar zijn, is hij weer klaar om te spelen! Het is zo’n fijn vriendje en hij blijft zo ontzettend lief.

Overigens zijn afgelopen woensdag onze nieuwe meubels geleverd, en de stoel waar ik mezelf eigenlijk lekker in zag zitten is inmiddels het domein van Bollie geworden. Gelukkig mag ik er van hem ook zo nu en dan in zitten 😉

Inmiddels is hij nieuwsgierig naar de buitenwereld aan het worden. Hij zit nu vaker voor de voordeur of achterdeur klaar om naar buiten te gaan. Het is een komen en gaan van vogels in de tuin, laatst zagen we zelfs een muisje aan een vetbol knagen en Bollie heeft nu al zin om er achteraan te gaan…Hier moet hij helaas nog even geduld voor hebben. Zeker nu er wat vaker vuurwerk wordt afgestoken. Maar zodra het kan, mag hij lekker de tuin in en gaan ontdekken.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!