Bloem is lief, vrolijk en sociaal

 In Asieldieren

Lieve Bloem heeft, begin maart, een week rondgerend in Den Haag, voordat we haar konden vangen. Ze is bij ons opgevangen en helaas meldde zich geen eigenaar. Ze werd geplaatst, en ze ging samenwonen met lieve mensen, twee honden en een kat.

Met de honden ging het heel erg goed. Bloem is sociaal, vriendelijk, vrolijk en echt een hele lieve hond. Helaas ging het met de kat des huizes helemaal niet goed. Bloem fixeerde echt op haar.  Haar baasjes vertrouwden het niet meer. Voordat er ongelukken gingen gebeuren, hebben ze, met pijn in hun hart, besloten Bloem te herplaatsen. Per slot van rekening woont de kat er al langer en voelde de kat zich helemaal niet meer fijn, in haar eigen huis. Dus Bloem is bij ons teruggekomen en op zoek naar een nieuw thuis.

Bloem is ook gewoon heel lief tegen kinderen en mensen. Ze is bijvoorbeeld dol op de dames dierenverzorging. Ze speelt met ze en laat zich lekker op haar buikje kroelen. Dan gaat ze liggen rollen en gooit van blijdschap vier poten in de lucht.

Samen met de bal spelen vindt ze erg leuk, dat mag ook samen met andere honden. Maar op de één of andere manier wil ze tennisballen niet afgeven, dus gebruiken we een grote rubberen bal. Dat gaat goed…  🙂 en apporteren kan ze ook echt als de beste… Bloem reageert ook niet op paarden of op loslopende kippen. Ze wil gezellig mee naar terrasjes, drinkt haar slokje water en gaat dan braaf liggen.

Bij haar vorige baasje heeft ze buiten ook al los gelopen en ze leerde al snel haar plek in de roedel. Bloem luisterde braaf, maar heeft nog iets aan verdere training nodig. Ze heeft een stabiele baas nodig, zoals dat heel normaal is bij herders. Alleen thuis blijven deed ze ook prima, maar ze was natuurlijk wel samen met andere honden. We denken dan ook dat samenwonen met een andere stabiele hond goed zou zijn voor haar.

Bloem had nog een klein trauma aan haar staart, dus een klein stukje is nog geamputeerd. Verder is ze een hele vrolijke meid. Ze is ongeveer 7-8 jaar oud.

Wil je kennismaken met Bloem? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

Fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS BLOEM HELPEN!

Recent Posts