Blij met schilderij

14 juli 2014

José van der Velde is blij verrast als ze hoort dat ze een schilderij heeft gewonnen van haar huisdier ‘Janneke’.  In december vorig jaar besloot José mee te doen aan onze ludieke actie door een donatie te geven. Afgelopen maandag vond de prijsuitreiking plaats. José ontving haar schilderij, gemaakt door dierenkunstenaar Nel van Wijngaarden, uit handen van de onze directeur Pieter Smit.

In de koude decembermaand van vorig jaar gingen we met zestig vrijwilligers op pad met 25.000 poezenflyers. In een mum van tijd bungelden duizenden poezenstaarten uit brievenbussen in de Haagse wijken Ypenburg, Wateringse Veld en Leidschenveen. De klemgezette dieren waren onderdeel van onze actie om meer donateurs te werven. Deze keer moesten bewoners zelf de poezen uit hun benarde positie redden. Op de achterkant van de bevrijdde kat stond te lezen hoe je donateur van onze stichting kon worden. Alle donateurs maakten bovendien kans op een sympathieke beloning met als hoofdprijs een schilderij van een huisdier.

Janneke
Ook bij José hangt een staart uit de brievenbus in de Ypenburgse wijk. Snel haalt ze ‘de poes’ naar binnen en ziet dat deze sprekend lijkt op haar kater ‘Jip’, het broertje van Janneke. José van der Velde: ‘Ik was meteen geraakt door jullie actie. Jip is twee jaar geleden aangereden en helaas overleden. Ik heb direct een donatie gedaan omdat ik vind dat jullie geweldig werk doen. Dat ik de prijs zou winnen had ik niet verwacht, ik ben er heel blij mee!’.

Peter van Zetten schilderij nel 2 web Peter van Zetten schilderij nel 1 web

Foto’s: Peter van Zetten

Vind je ons werk ook belangrijk? Word dan donateur. Help ons de dieren helpen!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!