Blaren op je voeten …

18 juli 2018

De telefoon staat bij ons niet stil tijdens het warme zomerweer. Veel melders maken zich zorgen om de jonge meeuwen die naar beneden komen vallen en dan verloren over straat lijken te lopen. We vragen dan altijd of de ouders in de buurt zijn. De jonge meeuwen zijn sterk, en na even bijkomen gaan zij proberen te vliegen. Ze hebben namelijk een startbaan nodig om te leren vliegen. Er kunnen wat dagen voorbij gaan voordat zij ook werkelijk opstijgen. De ouders en familie van de meeuwen zorgen voor de veiligheid en voeding van de jonge meeuwen. Het is dan ook belangrijk om de jonge meeuwen met rust laten, zo kunnen zij op eigen kracht leren vliegen zonder gestoord te worden.

Het is natuurlijk een ander verhaal als een jonge meeuw gewond is. Dan komen we hem halen … Zo ook deze meeuw. De onfortuinlijke vogel heeft waarschijnlijk op een heet plat dak zijn poten ernstig verbrand. De vogel wilde niet staan en dat verbaasde onze chauffeur Anita niet toen ze de poten met enorme blaren zag. Hij is aan de magere kant, dus hij heeft al moeite gehad met voedsel zoeken. De meeuw wordt opgevangen bij Vogelopvang de Wulp.

Ook meeuwen die in een tuin terecht komen, hebben vaak hulp nodig omdat de ruimte om op te stijgen te klein is. Sommige meeuwen maken van de nood een deugd … en nemen een verkoelend bad tot wij komen om ze weer de ruimte te geven.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!