Bincky wil een gezellige huiskat worden (2 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Bincky wil een gezellige huiskat worden (2 jr.)

Bincky wil een gezellige huiskat worden (2 jr.)

29 juni 2022

• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: 8+
• Honden: nee
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

We kregen een melding uit de Binckhorst: een kat die waarschijnlijk aangereden was, waarbij zijn kop was geraakt. Hij had een pijnlijke kaak en bloed aan zijn kin.

Honger!!

Gelukkig was er niets gebroken en Bincky, zoals we hem naar zijn vindplaats noemden, mocht mee naar het hospitaal. Daar konden we hem observeren om te zien of hij zelfstandig kon eten. Bincky vond het niks. Het liefst verstopte hij zich als de verzorgers binnenkwamen. Maar eten kon hij. En hoe!! Gelukkig maar.

Bincky speelt graag

Bincky heeft een tijdje op straat geleefd, maar hij was gelukkig meteen heel benaderbaar. Wel op zijn hoede; hij liet zich pas aaien na veel praten en met veel geduld. Hij is nog jong, ongeveer 2 jaar, en een jonge kat wil zich best laten verleiden tot een spelletje. Bincky ook. Bincky is dol op spelen, hij vindt de spelletjes waar die gele muis in en uit wipt zo geinig! Binck kan er wel dagenlang mee spelen. Aaien vindt hij ook heerlijk, maar het kostte tijd en geduld om hem zover te krijgen – als straatkat vertrouwde hij mensen nog niet helemaal. Maar inmiddels is Binck een echte knuffel geworden.

De ware Binck: speels en lief

Eenmaal in de losloopkamer kwam de ware Binck tevoorschijn. Bincky is speels en nieuwsgierig en moet dan ook alles onderzoeken. Gelukkig is er heel veel te ontdekken in zijn kamer en in de buitenren. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem geholpen zijn nieuwe leventje op te pakken en zich van terughoudend zwervertje te ontplooien tot vriendelijke huiskat. Hij heeft vriendschap gesloten met zijn verzorgers. Hij laat zich aaien, komt naar je toe om je te begroeten, maar zet het op een lopen als hij aan het eind van de middag weer zijn hok in moet. Want daar heeft hij he-le-maal geen zin meer in.

Wennen in zijn nieuwe huis

Een overgang naar een nieuw huis kan voor iedere kat spannend zijn. Hij kan dan eventueel terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter een gordijn. We raden aan hem eerst een kleine kamer te geven. Je kan hem het beste daar even tot rust laten komen, laten bijkomen van de verhuizing. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten, tegen hem praten en proberen wat te spelen. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat hij jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Laat hij merken dat hij best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur, dan kan hij voorzichtig vanuit zijn veilige kamer het huis verder verkennen.

Bincky is 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Bincky? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Bincky wil een gezellige huiskat worden (2 jr.)