Binckie, kater met een gouden hartje

 In Asieldier van de maand, Asieldieren
  • Andere katten: ja
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Binckie was in 2011 al door ons gevangen via ons zwerfkat project. Hij gedroeg zich als een echt zwervertje, dat helemaal geen zin had in ons. We hebben hem gecastreerd en terug geplaatst in zijn buurtje. Want hij had verzorgers, een veilige schuilplek en Binck wilde verder met zijn vrijbuiters bestaan. We hebben contact met de meeste zwerfkat voerders en zo houden we onze zwerfkatten in de gaten.

‘De laatste tijd wordt hij steeds aanhankelijker naar mensen’, vertelde zijn verzorger. Hij begon kopjes te geven, om aaitjes te vragen en tegen mensen te mrauwen. Daar kwam overigens een raar geluid uit, want hij leek ook last van zijn keel te hebben. Dus we hebben hem weer opgehaald.

In de zwerfkat ruimte bleek Binck al snel redelijk sociaal. Hij liet zich aaien en gaf, ook ons, kopjes. Binck vond het wel prima. Veel aandacht is eigenlijk toch bést leuk.

Bij de dierenarts bleek hij rechtsvoor twee tenen te missen en 1 teen was scheef gegroeid. Dit is door een oud ongeluk gebeurd. Hij lijkt er geen last van te hebben. Zijn strottenhoofd is iets afwijkend van vorm, waardoor hij soms wat zwaar ademt en gekke geluidjes kan maken. We hebben een biopt afgenomen en dit onderzocht. Het was gelukkig geen tumor, maar hij heeft last van een chronische keelontsteking. Hij kreeg hier medicatie voor. Dit is nu afgebouwd en het gaat goed. Hij at zijn pilletje door een bolletje easypil of natvoer overigens probleemloos op. Want Binck is een echte fan van eten. Daar doet ‘ie echt alles voor.

Binck is een mooie, gitzwarte en atletische kater. Een knappe, zelfverzekerde jongen met een gouden hartje. Hij houdt van kopjes geven en van aaien. Hij is 9 jaar en Binck is zijn wilde haren eigenlijk wel kwijt. Hij wil zich nu gaan settelen. Zijn eigen knuffelende mensen, een lekkere warme mand en boven de warme kachel doezelen in de koude wintermaanden: dát is waar hij nu van droomt. Hij wil graag een huis met tuin, hij is namelijk ook een ondernemer en wil ook graag lekker ravotten. En na zoveel jaren buiten, wil hij toch echt zo af en toe een frisse neus halen.

Deze lieverd voelt zich de laatste tijd wat gefrustreerd. Hij baalt enorm van het verblijf bij ons en wordt er zelfs een beetje chagrijnig van. Soms geeft hij ineens een hap. Maar we verwachten dat dit thuis echt wel bijdraait. Thuis wanneer hij lekker kan rondrennen en buiten snuffelen komt het vast wel goed. Want Bincky is echt lief. Hij is er gewoon helemaal klaar mee bij ons, helemaal klaar met die beperkte ruimte.

Binck is ingeënt, gechipt en gecastreerd. Wilt u kennismaken met Binck? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

Foto © Clara Mazèl en Dasha Munnik

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS BINCK HELPEN!

Recent Posts