Billie, lekker eigenwijs ventje

 In Asieldieren

De mensen in de buurt merkten Billie al weken op. Niemand kende hem en hij liep maar rond in de buurt. Toen hij op een dag een wond op zijn kop had en mank liep, haalden ze hem binnen en belden ons.

Hij had een abces op zijn kop en bijtwonden in zijn poot. Billie had gevochten met een ander dier. We hebben zijn wond gespoeld en hij kreeg pijnstilling en antibiotica. Hiermee zou het probleem moeten zijn opgelost. Maar Billie bleef kreupel.

Onze orthopeed stelde vast dat hij last van lichte artrose heeft. Hij had ook wat vocht tussen zijn gewrichten. De arts heeft dit verwijderd en toen ging het al meteen beter. Billie is regelmatig gecontroleerd door onze orthopeed, maar dit probleem is chronisch. Hij zal waarschijnlijk altijd wat mank blijven lopen. Het kan zijn dat het hierbij blijft, maar het is onvoorspelbaar. Op dit moment heeft hij geen last van het vocht, maar zijn nieuwe baasje zal hier op moeten letten, want dit kan terugkomen. En hij zal wellicht, gedoseerd, soms wat pijnstilling nodig hebben.

Maar Billie maakt het niets uit…. Hij is heerlijk speels en een ondernemende dondersteen. Billie is een grappige kater, een lekkere eigenwijze doerak. Hij laat zich graag aaien, maar soms wordt het hem ineens allemaal teveel. In ons hospitaal zijn veel prikkels en het is niet de allerleukste omgeving voor een kat. Opgesloten, medische behandelingen, allemaal vreemde mensen en dan al die katten…. En die katten vindt Billie al helemaal niet leuk… En dan soms, tja, dan trekt ‘ie het niet meer. Dit alles geeft hem gewoon stress. En door de stress is ‘ie af en toe overprikkeld, dan raakt ‘ie gewoon uit zijn hum… Begrijpelijk wel, toch?

Maar meestal is Billie lief hoor en thuis, in zijn eigen paleisje, zal hij vast en zeker helemaal blij worden. Hij vindt het bij ons écht niet meer leuk en met enige spoed zoekt hij nu een huisje met tuin. Kinderen vanaf 12 jaar. Billie is ongeveer 2 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Billie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie ©  Barbara Smeenk

(laatste foto intern, toen Billie even een middagdutje deed)

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS BILLIE HELPEN!

Recent Posts