Bijzonder vogeltje tussen bijzondere schilderijen

7 november 2022

Een bijzonder vogeltje dat tegen bijzondere schilderijen aanvliegt is natuurlijk extra bijzonder. Heb je weleens van de cetti’s zanger gehoord? Het is een kleine, bruine zangvogel met een ronde, vaak opgewipte staart. En dit bijzondere vogeltje was het Mauritshuis ingevlogen en kon er niet meer uitkomen. De bewaker kreeg de vogel ook niet te pakken, dus schoten wij te hulp!

Gelukkig werd het zangvogeltje snel gevangen. We hebben hem in een doosje gedaan. Het vogeltje was erg van slag, dus zetten we hem in onze couveuse in de ambulance. Hier kon hij even tot rust komen, terwijl we hem naar vogelopvang De Wulp brachten. De medewerkers en vrijwilligers van De Wulp zullen hem verder verzorgen en zodra het kan, weer vrijlaten.

De cetti’s zanger komt steeds meer voor in Nederland, omdat de winters steeds minder koud worden. Het is een echt zangvogeltje, die donker roodbruin van boven is met een grijze onderkant. Ze zitten vaak in de Biesbosch, dus hier in Den Haag is het extra speciaal als je er eentje tegenkomt!


Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!