Bijzonder koppel: Tintin en Shy

7 januari 2023

Deze twee valkparkieten zijn bij ons gekomen omdat hun vrouwtje vanwege gezondheidsredenen niet meer voor hen kon zorgen. Een groot verdriet want zij was erg verknocht aan dit lieve stel.

Tintin is een stoer mannetje dat prachtige serenades brengt aan zijn lief. Hij is echter ook bezitterig, en wil nogal eens een snavel uitdelen wanneer een andere valkparkiet in de buurt komt van zijn Shy. We hebben ze daarom saampjes in een aparte kooi gezet, waar ze de hele dag met elkaar tutten, dutten, klimmen, spelen en knabbelen aan stukjes fruit en groente.

Shy heeft schimmel gehad en is daarvoor behandeld en weer goedgekeurd door de dierenarts. Helaas is ze heel wat veren kwijt. We hopen dat deze snel weer terugkomen. Het verenkleed van Shy is niet zoals het moet zijn, maar ook na medicatie en een rustperiode in een aparte kooi zien we geen verbetering. Dit bijzondere stel verdient een fijn thuis, waar ze rust krijgen en kunnen genieten van hun valkparkieten leven samen.

Tintin en Shy zijn niet handtam, en vinden mensen tikje engig. Het spreekt voor zich dat we Tintin en Shy als stelletje plaatsen. Ze dragen geen ring. Hun leeftijd is onbekend. Een grote volière zouden ze best waarderen.

Heb je interesse in 1 of meerdere van onze valkparkieten? Vul onderstaand contactformulier in.

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Het hele jaar door vangen we knappe valkparkieten bij ons op in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn. Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Bijzonder koppel: Tintin en Shy

Help ons de dieren helpen!