Biggy: energieke gozer (1 jaar)

26 april 2024

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: nee
  • Huis met tuin  
  • Medicatie: nee 
  • Speciaal dieet: nee

Biggy kwam via de dierenarts in ons hospitaal terecht. Hij had een grote wond op zijn buik waar hij zo te zien al een tijdje mee rond liep. De dierenarts heeft het dode weefsel bij de wond weggehaald en de wond goed schoongemaakt en gehecht. Biggy mocht bij ons blijven tot de wond geheeld is en de hechtingen verwijderd. Dit energieke katertje heeft nu weer een nette buik en mag naar zijn nieuwe thuis.

Altijd bezig

Biggy is een actieve jonge kat, die ‘s nachts zijn hok helemaal verbouwt en overdag heen en weer racet tussen binnen en buiten, van onder de hokken naar bovenop de hokken. Hij is blij met aandacht en laat zich lekker aaien. Je mag alleen niet aan zijn buik komen. Als hij zijn mensen beter kent en als zij rekening houden met die gevoelige plek, kan dit minder worden, alhoewel de meeste katten er niet van houden als je aan de buik komt. Dit is een kwetsbare plek. En bij Biggy is dit natuurlijk nog gevoeliger, omdat hij daar die grote wond had.

Beetje bijleren

Waarschijnlijk heeft Biggy een tijd op straat geleefd en te weinig te eten gehad. Hij is gefocust op eten en klimt zelfs via de deuren van de hokken omhoog om etensbakjes naar zich toe te trekken. Hij zal moeten vertrouwen dat er thuis echt genoeg te eten is. Vaak wordt dit gedrag al gauw minder als ze dat eenmaal door hebben.

Ook al heeft deze enthousiasteling nog wat bij te leren, Biggy is een leuke vrolijke kater die wel even wat leven in de brouwerij wil brengen.

Iedere kat moet wennen

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kan je Biggy het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om hem eerst in een kleine kamer rustig te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Biggy mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terugkeert en niet van weg rent.

Biggy is ongeveer 1 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Biggy? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl, Simone Janssen

 

Reageer op Biggy: energieke gozer (1 jaar)

Help ons de dieren helpen!