Kittens: Mini tijgertjes uit het Zuiderpark
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - katten
  6.  » Kittens: Mini tijgertjes uit het Zuiderpark

Kittens: Mini tijgertjes uit het Zuiderpark

24 november 2022

• Bibi en Kaya plaatsen we als koppeltje
• Quirky en Ziggy plaatsen we als koppeltje.
• Kinderen: 14+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Van verschillende mensen kregen we een melding dat er in het Zuiderpark een moederpoes met een aantal kittens rondliep. Moederpoes was benaderbaar maar de kittens hielden zich op afstand. Het heeft ons nogal wat moeite gekost om ze allemaal te vangen. Eerst lukte het drie kleintjes mee te nemen naar het hospitaal. Pas later konden we mama en het vierde kitten vangen. Vier bange pluizebolletjes zaten in een hoekje wegkropen en zaten heel hard te blazen.

Voorzichtig laten wennen

In tegenstelling tot mama poes waren deze kleintjes niet zo goed aan mensen gewend. We hebben ze een lekker bedje gegeven en veel kleine bakjes eten, zodat hun maagjes langzaamaan konden wennen aan kattenvoer. En toen kwam het moeilijke deel van hun opvoeding: ze laten wennen aan mensen en vooral aan handen. Nu zijn wij gelukkig niet zo gauw onder de indruk van blazende pluizebollen en heel voorzichtig konden we ze steeds vaker zachtjes over hun ruggetjes aaien. En ja hoor, twee van de vier vonden die mensen eigenlijk helemaal niet zo griezelig en ze wilden best meewerken aan die knuffeltjes in ruil voor een lekker hapje. Op een gegeven moment staken ze zelfs hun staartjes hoog in de lucht zodra ze hun verzorgers zagen. Een teken van vriendelijkheid.

Toe aan een thuis

Bibi en Ziggy, de twee durfals, zijn echt wel toe aan de volgende stap in hun leventjes: een eigen huis en eigen mensen. Ze komen aaitjes halen en je mag ze aanraken. Bibi en Ziggy zijn helemaal om, die vinden mensen gewoon leuk. Omdat de andere twee schuwer zijn willen we één durfal samen met een schuwer kitten plaatsen. Op dit moment hebben ze twee hokjes en in één hokje zitten Bibi en Kaya saam en in de andere Quirky en Ziggy saam. Zo willen we ze dan ook plaatsen.

Ze moeten allemaal nog veel leren en ze zijn een huiselijke omgeving uiteraard niet gewend. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt als huiskat. We zoeken geduldige mensen die tijd willen en kunnen investeren in de dieren.

Even voorstellen

Ziggy en Kaya plaatsen we dus samen. En Bibi met Quirky…

Ziggy is een klein formaat cypers poesje. Ze is nieuwsgierig en heel sociaal naar andere katten en naar mensen. Ze weet haar mensen feilloos duidelijk te maken dat het nu echt tijd voor eten is. Ze durft voor een spelletje dicht bij te komen, maar aanraken tijdens het spelen wil ze nog niet. Ze laat zich wel voorzichtig oppakken als ze weer haar hok in moet om te gaan slapen.

Kaya heeft het langst met mama poes in het Zuiderpark gewoond. Zij was dus ook al een paar weken ouder toen zij met mensen in aanraking kwam. Ze is nog steeds niet helemaal overtuigd van de goede bedoelingen. Ze blaast uit voorzorg en kan soms een tikje geven. Zonder nagels, want ook Kaya is een vriendelijk poesje. Optillen gaat nog niet, dan raakt ze helemaal in paniek. Ze moet iedere dag weer even wennen aan die mensen, maar ze laat zich na wat praten wel overhalen tot een partijtje aaien en kriebelen. Spelen vindt ze het einde. Ze speelt gewoon door met de andere kittens als er iemand in de kamer in komt, in plaats van zich meteen te verstoppen. Dat gaat gelukkig al veel beter. Kaya heeft nog wat meer tijd nodig om haar reserves te laten varen. Met wat geduld wordt ook zij een gezellig huiskatje. Een andere (sociale) kat en haar broertje Bibi in huis kan haar daarbij als voorbeeld dienen.

Bibi is een kater in zwart-witte uitvoering. Hij is lekker beweeglijk en houdt van rauzen in de kattenmeubels. Hij vertrouwt mensen inmiddels genoeg om in de leer te gaan voor vrolijke huiskat. Als je voor zijn hokje staat geeft ‘ie al heerlijke kopjes tegen je hand. En je mag hem aaien en oppakken. Bibi vindt het allemaal wel prima en is een hartstikke vrolijke kleine vent.

Quirky is de grootste van het stel. Nieuwsgierig, net als de anderen, maar erg op zijn hoede. Het duurde een tijdje voor we hem heel voorzichtig een beetje konden aaien. Zolang hij die grote handen maar niet hoefde te zien vond hij dat best lekker. Hij zette onmiddellijk zijn motortje op vol vermogen. Intussen raakt Quirky steeds meer gewend aan mensen en hun handen. Zolang hij in zijn hok zit komt hij naar je toe en kun je hem rustig aaien. Buiten zijn hok houdt hij nog afstand, maar gezien de ontwikkeling die hij al heeft doorgemaakt kan dat alleen nog maar verder verbeteren.

Wennen in het nieuwe huis
We raden met klem aan om deze kittens eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis en nieuwe mensen is voor deze katjes heel spannend. Ze kunnen dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Je kan ze het beste even tot rust laten komen en laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag bij ze zitten en tegen hen praten, met wat lekkere hapjes, zodat ze jouw geur gaan associëren met iets goeds en iets lekkers.

Castratie/ sterilisatie

Castratie/ sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je ze tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Ze zijn ongeveer in Juni geboren, gechipt en gevaccineerd, maar dus nog niet gecastreerd.

Wil jij kennismaken met deze kittens? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Op de film hieronder zie je meerdere kittens: ook de rooie Raul, Juan en zwart-wit broertje Mateo: de 3 gedumpte CS kittens, zie hun verhaal op de site. ⤵️⤵️

 

Bibi ⤵️

Kaya ⤵️

Ziggy ⤵️

Quirky ⤵️

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kittens: Mini tijgertjes uit het Zuiderpark