Better safe than sorry

17 april 2020

Ook in deze onzekere en spannende tijd met alle maatregelen van dien blijven mensen in onze regio gelukkig scherp en alert op dieren in nood.

Zo krijgen wij een melding van een, op het oog overleden, kat in de berm langs de Delftsestraatweg tussen Pijnacker en Delfgauw. Een buurtbewoner aan de overkant ziet de poes levenloos liggen in de berm, half op de kant en een beetje half in het water. Een vreemde plek natuurlijk. Het vermoeden is dat de kat is aangereden en overleden. Maar omdat de melder het van een afstandje gezien heeft en het niet goed kan beoordelen nemen we natuurlijk het zekere voor het onzekere en sturen snel een chauffeur ter plaatse.

Chauffeur Hugo moet goed zoeken langs de weg, maar vindt de kat uiteindelijk in de berm. In eerste instantie denkt ook hij dat de kat overleden is, maar als ‘ie dichterbij komt ziet hij dat de kat nog leeft! Veel leven lijkt er niet meer in te zitten, maar slechts een klein schèl miauwtje klinkt, wanneer Hugo de kat laat weten dat hulp nabij is.

Het arme beestje ligt waarschijnlijk al uren in de slootkant en is behoorlijk onderkoeld. Hugo tilt de kat voorzichtig op en brengt hem snel naar de ambulance om hem op te warmen en te onderzoeken. De kat druipt van het water en komt gelukkig na goed warm wrijven weer wat meer tot leven.

De kat is gechipt en blijkt Muis te heten en uit de buurt te komen. Muis lijkt niet op zijn rechter poot te kunnen staan. Vanwege zijn conditie brengen we hem niet eerst terug bij de eigenaar, maar gaan we direct op weg naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Daar wordt Muis onderzocht en blijkt zijn enige echte letsel een ontwrichtte knieschijf, gelukkig niets gebroken dus.

Het baasje is inmiddels door ons op de hoogte gesteld van Muis’ avontuur en komt hem later op de dag ophalen bij de dierenkliniek. De eigenaar vertelt ons dat hij denkt dat Muis meegereden is met een auto, want “dat doet ie wel vaker.”

Muis heeft veel geluk gehad. We laten hem met een gerust hart achter bij de dierenarts en zijn heel blij dat we deze jongen op tijd hebben gevonden.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!