Besje vindt het wel best

23 juli 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Besje is gevonden in Delft door de dierenambulance al daar en is bij ons opgevangen. Besje was er niet helemaal goed aan toe. En voelde zich zwak en uitgehongerd. In de couveuse knapte Besje na een paar dagen weer op.

Besje woont nu gezellig samen met Druifje. Dan vinden ze wel leuk, maar ze zijn ook geen setje, hoor. Dus mogen ze ook apart van elkaar verhuizen, mits er maar al een ander valkparkietje is, want alleen wonen, daar doet Bes niet meer aan.

Besje draagt een ring uit 2017. en is dus 6 jaar. We denken dat Besje een vrouwtje is. Besje is niet handtam, maar is ook niet heel bang aangelegd. Als je haar rustig benadert, blijft ze gewoon rustig op haar plekje zitten. Haar maak je niet zo maar gek, lijkt ze te denken.

Heb je interesse in Besje? Vul dan het contactformulier in onderaan de pagina.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!