Beschuit met muisjes

19 januari 2019

Op Tweede Kerstdag krijgen we een melding over een poesje dat is gevonden aan de Hogezijde in Den Haag. Ze heeft bloed aan haar achterkant en we gaan snel op pad om haar op te halen. Helaas heeft de jonge dame geen chip. Ze draagt een halsbandje met tijgerprint met een belletje, maar geen adreskokertje.

We gaan met haar naar de dierenarts die een echo maakt. Hierop is te zien dat ze drachtig is. Omdat ze bloedt uit haar vulva, nemen we haar op in ons hospitaal zodat we haar goed in de gaten kunnen houden. We noemen het kerstvondelingetje Jingle Bells. Ze wordt aangemeld bij Amivedi, maar helaas meldt de eigenaar zich niet.

Drie dagen later wordt een overleden kitten geboren. De dierenarts onderzoekt haar en vertelt dat er nog twee kittens in de buik zitten. Rustig afwachten dus …. en het bloeden goed in de gaten houden.

Op 11 januari worden melkklieren actief … de dracht vordert. En dan op 16 januari lijkt het erop dat ze gaat bevallen. We gaan veel bij haar kijken en met een camera kunnen we haar ook goed in de gaten houden. Blijkbaar wil Jingle Bells niet alleen bevallen. Pas als een vrijwilliger continu bij haar blijft en haar geruststelt, komt de bevalling echt op gang.

Er worden twee kittens geboren, een katertje Blaze en een poesje Jills. Moeder is duidelijk blij met haar kroost en ze is een goede beschermende mamma. Jingle Bells, Blaze en Jills gaan naar een pleeggezin waar mamma in alle rust haar kleintjes groot kan brengen. De kleintjes en Jingle Bells zijn nu nog niet plaatsbaar … eerst groot worden, zodat ze op eigen pootjes kunnen staan. We houden je op de hoogte.

Jingle Bells en haar kittens zijn niet te reserveren. Wanneer ze klaar zijn om op zoek te gaan naar hun eigen thuis, komen ze op onze website. Vanaf dat moment kunt u reageren.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!