Bescheiden Sora houdt van hengelen (3 jaar)

3 november 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: ja, voorlopig heeft Sora nog wat ondersteuning voor zijn darmen nodig: Royal Canin Hypo-allergeen

Er zat al een paar dagen een vreemde kat bij mensen in de tuin. Navraag in de buurt leverde niets op. De kat leek ook wat zorg nodig te hebben en ze brachten het beestje bij ons.

Mager en ellendig

Sora was mager en zijn vacht zag er droog uit, de hoektanden in zijn bovenkaak leken gebroken te zijn en hij had diarree. Bovendien had hij nogal wat teken. Gelukkig konden wij hem de zorg en aandacht geven die hij nodig had.

Muizenvanger

Sora heeft een egaal grijzige vacht. Waarschijnlijk is hij een kruising Britse korthaar met een ander kortharig ras. Deze mooie jongen is lief en bescheiden. Hij houdt erg van aaien, kriebelen tussen zijn oortjes en kopjes geven. Hij kan lekker speels zijn als hij er zin in heeft. Het zal ons niets verbazen als hij een goede muizenvanger is. Zodra hij het muisje aan de hengel gevangen heeft, neemt hij het in zijn bek en gaat er mee naar het holletje in de krabton. Daar is zijn ‘prooi’ veilig en kan hij er mee spelen.

Medisch

Sora krijgt dieetvoer om zijn darmen rustig te houden. Dat heeft hij voorlopig nog nodig. Als hij eenmaal goed gewend is in zijn nieuwe huis kun je geleidelijk aan proberen of hij normaal voer verdraagt. Het dieetvoer smaakt Sora prima hoor, dus hem maakt het niets uit.

Het puntje van zijn bovenhoektanden is afgebroken maar dit behoeft nu geen aandacht. Het kan zijn dat hij er na verloop van tijd toch last van krijgt. Dan moet je dit even met je dierenarts bespreken. Het zou kunnen dat de tanden verwijderd moeten worden.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Sora eerst even laten bijkomen van de verhuizing en te laten wennen in een aparte kamer. Zo kunnen jullie elkaar goed leren kennen. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen/met hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of samen wat spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!
Sora mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Sora is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Sora? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!