Bennie zoekt zijn veilige haven
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Bennie zoekt zijn veilige haven

Bennie zoekt zijn veilige haven

21 februari 2021

* Andere katten: dit hebben we nog niet kunnen proberen
* Kinderen: nee
* RUSTIG huis met tuin
– of evt. een manege of boerderij
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee
* Ervaring met katten

Bennie is gevangen via ons zwerfkat project. Hij leefde op straat en elke avond kreeg hij eten van een lieve meneer. En Bennie zorgde dat hij altijd goed op tijd was, want na zo een lange dag rondstruinen begon zijn buikje wel te knorren.

Pootje hoog

We werden gebeld, omdat Bennie al een aantal dagen niet lekker op zijn rechtervoorpoot liep. Ook hield hij, tijdens het wachten op zijn eten, het pootje hoog. Bij de dierenarts bleek hij inderdaad een wond op zijn poot te hebben. Maar daar niet alleen. Hij zat echt onder de krab- en bijtwonden. Ook zijn linkerpoot had wonden en op zijn wangen zaten bijtwonden. Gelukkig niet in de gewrichten, maar hij was overal hard genoeg gebeten om er goed pijn aan te hebben. Van al zijn hoektanden waren stukjes afgebroken en een hoektand was zelfs helemaal weg. Maar dat was al allemaal lang geleden gebeurd, want zijn bekje zag er verder rustig uit. Arme Bennie heeft het duidelijk niet makkelijk gehad op straat.

Bolletje aaien

In ons hospitaal was Bennie eerst boos. Hij was gewoon zo geschrokken van alles. Hij wilde het liefst dat iedereen ver weg van hem bleef. Hij wist natuurlijk ook niet wat deze plek was en of iedereen wel ok was. Maar hij kwam vrij snel tot rust. Al gauw liet hij zich, tijdens het eten, voorzichtig over zijn kopje aaien. Dat is altijd een goede graadmeter om te controleren of we met hem kunnen werken. Hij ontspande wel iets, dus hij mocht ons socialisatietraject in.

In de losloopkamer was Bennie erg terughoudend. Het liefst ligt hij in het holletje van de krabpaal. Lekker diep en veilig weggedoken. Maar inmiddels geeft hij ons kopjes en mag je hem over zijn bolletje aaien. Hij wil ook best wel een brokje uit de hand eten. Maar het zijn nog baby stapjes, en wel met beleid: heeeeel rustig aan. En niet te lang, want dan kan hij overprikkeld raken. Van snelle bewegingen en harde geluiden schrikt hij enorm. En dan kan hij uit onzekerheid uithalen. Bennie vindt alles best nog wel spannend.

Bennie zijn vacht was enorm smerig toen hij binnenkwam. Hij heeft dan ook duidelijk een lange tijd op straat geleefd. En op straat moet je enorm oppassen, want daar is niet iedereen zo lief. Dus Bennie is gewoon voorzichtig en soms wat argwanend. En gelijk heeft ‘ie!

Een veilige haven

We zoeken voor hem een rustig huisje met mensen die hem alle tijd van de wereld geven. Of eventueel zou Bennie ook een manege kat of boerderij kat kunnen worden. Zijn jachtinstinct is erg goed ontwikkeld.

Hij heeft in ieder geval tijd nodig om weer te wennen en zijn nieuwe thuis als een veilige haven te zien. We raden aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Met allemaal lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, dit langzaam uitbreiden. Dat kamertje altijd openlaten, want dat is dan zijn veilige plek, waar hij eventueel naar terug kan rennen. Als je hem in 1 keer los laat in het hele huis, gaat ‘ie zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang.

Hij zoekt mensen die hem die tijd geven en dat in hem willen investeren. Die geduld met hem hebben, want hij is echt wel lief, maar gewoon onzeker. Bennie is bang, maar we merken dat er zeker contactgroei is als je met hem bezig bent. Onze ervaring is dat ook angstige en schuwe katjes hele lieve, leuke en vrolijke kroelers kunnen worden. Als je er tijd, rust, liefde en aandacht in stopt, krijg je er een kanjer voor terug.

Bennie is gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Hij is ongeveer 3 jaar jong.

Wil jij kennismaken met Bennie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 of vul onderstaand formulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Bennie zoekt zijn veilige haven

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.