Bejaarde dame Elvie (17 jaar) zoekt rustig huis, met een zachte bank svp
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Bejaarde dame Elvie (17 jaar) zoekt rustig huis, met een zachte bank svp

Bejaarde dame Elvie (17 jaar) zoekt rustig huis, met een zachte bank svp

14 januari 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin of appartement met een veilig afgenet balkon
• Medicatie: ja, schildkliermedicijn
• Speciaal dieet: nee

Elvie heeft een veelbewogen leven achter de rug. Ze is nu dan ook heel erg toe aan een rustig thuis om haar laatste jaren te slijten. Elvie zou je onze eigen draaideurkat kunnen noemen: geplaatst vanuit de zwerfkattenopvang, later gevonden op straat, de eigenaren wilden haar niet terug. Opgenomen in ons hospitaal, geplaatst, doorgegeven aan een andere eigenaar, weer terug in het hospitaal omdat de eigenaar niet meer voor haar kon zorgen. Opnieuw geplaatst, weer terug in het hospitaal wegens gezondheidsproblemen van de nieuwe eigenaar. Het zal je maar gebeuren!

Lief, maar een beetje op zichzelf

Elvie is soms wat afstandelijk. Niet zo gek als je weet wat ze allemaal heeft meegemaakt. Haar nieuwe mensen moeten haar wel even de tijd geven om te wennen aan haar nieuwe omgeving en mensen. Ze zal niet onmiddellijk los komen. Maar als je haar je hand geeft wil ze best wel lekkere kopjes geven. Elvie is lief en wil ook best even over haar koppie gekriebeld worden, maar vooral niet te lang. Als hoogbejaarde poes is ze niet meer heel erg actief; ze is tevreden met een zacht plekje waar ze lekker een beetje voor zich uit kan soezen. Als er een tuin is zal ze vast wel af en toe een wandelingetje willen maken.

Bejaardenkwaaltjes

Toen ze een paar weken geleden bij ons binnen kwam, was ze er niet goed aan toe. Haar vacht was vervilt, ze was aan de magere kant en voelde zich niet lekker. Ook had haar gebit een opknapbeurtje nodig. We zijn begonnen met haar vacht. Onder een licht roesje konden we de knopen en klitten er uit halen. De vacht vraagt wel onderhoud omdat ze zich door haar hoge leeftijd niet goed meer kan wassen. Haar gebit is schoongemaakt nadat er eerst kies en een hoektand zijn getrokken. Dit vrouwtje heeft een schildklierprobleem en krijgt daarvoor medicatie, twee keer per dag een pilletje. In een bolletje Easypill gaan die zonder probleem naar binnen. Ze is doof en waarschijnlijk licht dementerend. Dat betekent dat ze hard kan miauwen. Nu doet ze dat alleen als haar eten wordt klaargemaakt, maar ze kan mogelijk ook ’s nacht miauwend door het huis gaan dolen. Een eigen slaapkamertje is dan wel fijn.

Wie gunt deze poes nog die gelukkige oude dag en goede verzorging? Elvie zal je er zo dankbaar voor zijn. Ze snakt naar een warme plek en een zachte bank waar ze kan uitrusten en kan genieten van haar oude dag.

Elvie is 17 jaar, gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.
Wil jij kennismaken met Elvie? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

Dit dier is al geadopteerd!