Beanie, vriendelijk ventje (8 mnd.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Beanie, vriendelijk ventje (8 mnd.)

Beanie, vriendelijk ventje (8 mnd.)

9 september 2022

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 8+
  • Huis met afgezette tuin (ivm eventueel snaaien bij de buren, hetgeen niet mag vanwege zijn allergie)
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: ja, anti-allergeen voer

Beanie was aangereden en had wonden aan zijn kop en pootjes. Het duurde een dag voor we hem konden vangen, hij dacht blijkbaar dat hij het zelf wel kon redden op straat. Maar gelukkig gaf hij het uiteindelijk op en liet zich meenemen.

Zielig

Beanie lag er maar zielig bij in zijn hokje. Hij had niets gebroken, maar was toch behoorlijk gehavend. Hij was natuurlijk helemaal van slag van alles wat hem overkomen was. Hij was nog heel jong, bijna nog een kitten! Gelukkig was hij bij ons aan het goede adres. We hielden zijn herstel goed in de gaten, hij kreeg pijnstilling en zijn wondjes werden behandeld. Toen hij zich beter voelde mocht hij naar de losloopkamer.

Vriendelijk ventje

Beanie blijkt een hele vriendelijk ventje te zijn, die dol is op knuffelen en spelen. Als we zijn hokje openmaken staat hij al klaar om zijn mooie, grijs-witte hoofd tegen je aan te duwen. Hij heeft een rustig karakter, maar kan af en toe nog wat schrikkerig zijn als er onverwachte dingen gebeuren in zijn omgeving. Maar ja, dat is ook logisch na alles wat hij heeft meegemaakt.

De wondjes aan zijn kop lijken door allergie veroorzaakt te worden, dus we geven hem nu speciaal, anti-allergeen voer. Dit zal hij voorlopig moeten blijven eten, gelukkig vindt hij het erg lekker. Als hij thuis goed gewend is zou je kunnen proberen om hem voorzichtig op ander goed voer over te zetten om te kijken of hij dat goed verdraagt. Dus eerst beginnen met een heel klein beetje van het nieuwe voer mengen door zijn anti-allergene voer, en dit steeds iets opvoeren als het goed gaat.

Beanie wil huiskater worden

Zijn dagen op straat en zijn aanvaring met een auto zijn nu alleen nog maar een vage herinnering voor hem, en hij is helemaal klaar voor een leven als gezellige huiskater. Hij heeft wel een tuin nodig, die goed afgezet moet zijn, omdat hij vanwege zijn voedselallergie niet buiten los kan lopen. Hij heeft zijn hele leven nog voor zich! Wie wil zijn huisje en leven delen met lieve Beanie?

Wennen in zijn nieuwe huis

We raden met klem aan om Beanie eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Beanie zal de overgang naar een nieuw huis waarschijnlijk heel spannend vinden. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter een gordijn. Je kan hem het beste even tot rust laten komen, laten bijkomen van de verhuizing. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten, tegen hem praten en proberen wat te spelen. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat hij jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Laat hij merken dat hij best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur, dan kan hij voorzichtig vanuit zijn veilige kamer het huis verder verkennen. Als hij direct wordt losgelaten in het hele huis, kan hij zich gaan verstoppen, dit levert extra stress op en de wenperiode kan dan erg lang duren.

Beanie  is ongeveer 8 maanden oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennismaken met Beanie? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Beanie, vriendelijk ventje (8 mnd.)