Batman vs. Superman

7 januari 2020

“Komen jullie ook op kinderfeestjes?”, wordt ons weleens gevraagd..

Nou, normaal gesproken niet. Maar als er een dier geholpen moet worden, dan maken we graag een uitzondering!

Zo ook vorige maand in een gymzaal vol blije en dansende kids aan het Kruiswater in Zoetermeer. De vrolijke stemming sloeg een beetje om toen er plots een ongenode gast door de zaal heen vloog. Het was een kleine vleermuis die, al fladderend, angstaanjagend alle kanten op schoot, zoals alleen vleermuizen dat kunnen.

Van de eerste schrik bekomen, vonden alle kinderen het razend interessant en natuurlijk helemaal niet eng! Dat kon niet geheel gezegd worden van een aantal moeders, die ook in de zaal aanwezig waren. Maar “Batman” zelf was natuurlijk ook niet zo happy met de situatie. Na verwoede pogingen om de uitgang te vinden, klampte hij zich vast aan de muur op 10 meter hoogte. Daar hing ‘ie dan. Hoog en droog, maar niet op z’n plek natuurlijk. Die overleeft het uiteindelijk niet in een gymzaal, dus gelukkig werden wij gebeld en gingen langs om te kijken of we het vleermuisje konden helpen. Maar om Batman te redden was wel een ”Superman” nodig.

En daar hebben we er wel een paar van, hier bij de dierenambulance. Iedereen die voor ons werkt is natuurlijk een superheld. Superman chauffeur Joshua kreeg de melding door van de meldkamer. Hij was in z’n element met deze klus, want hij houdt wel van een beetje klimmen en klauteren. En als je daarmee dieren kan helpen, des te mooier toch?

In de gymzaal aangekomen wijzen de enthousiaste kids aan waar de vleermuis hangt. Er zijn wel een paar waaghalsjes die mee omhoog willen om de kleine Batman te redden, maar dit is geen kinderspel. In de gymzaal hangen natuurlijk klimrekken en die kon onze Superman goed gebruiken om in de buurt van zijn target te komen… die ondertussen nog een stukje hoger kroop.

Op de foto’s is goed te zien dat het hoogste stukje van de reddingsactie niet heel eenvoudig was. Maar….We zijn blij om u te kunnen vertellen dat zowel onze Superman als de kleine Batman het avontuur zonder kleerscheuren hebben doorstaan! 💪

Eenmaal weer veilig beneden zijn de jonge toeschouwertjes natuurlijk heel benieuwd naar Batman. Gelukkig is hij niet gewond of in hele slechte conditie, dus neemt Joshua even de tijd om de nieuwsgierige kids de kleine vleermuis te laten zien en iets over hem te vertellen. Zo werd het toch nog een Superhero-feestje.

Omdat de vleermuis wel wat moest aansterken is hij een aantal dagen bij ons opgevangen. Hij kreeg lekker eten en kon in een, speciaal voor hem gefabriceerd, holletje een beetje bijslapen. Toen hij uiteindelijk genoeg was aangesterkt, 5 dagen later, hebben we hem in het donker losgelaten en fladderde hij er snel vandoor… op zoek naar zijn eigen Batcave. 🦇🧛‍♂️🦇

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!