Basil

29 mei 2022

Wat ontzettend lief om van jullie te horen. Het gaat ontzettend goed met Basil! In het begin was hij nog wel een beetje voorzichtig en schrikachtig maar nu is het een echte vrijkous. Hij vindt het heerlijk om lekker geknuffeld en geaaid te worden en durft nu zelfs ook lekker op schoot te komen.

Alleen het naar buiten gaan is nog wel een dingetje. Vorige week zijn we langzaamaan begonnen met (onder toezicht) de tuindeur open te zetten. De eerste twee dagen was hij nog heel voorzichtig en bleef hij in de buurt van de deur zodat hij weer snel naar binnen kon vluchten. Al snel voelde hij zich al een hele vent en ging hij verder op avontuur.

Alleen zijn avonturen brachten hem gelijk in de problemen. Ik zag hem op de stenen barbecue springen en was hem daarna kwijt, ik hoorde hem wel miauwen maar hij was nergens te bekennen, opeens zag ik zijn koppie uit de schoorsteen steken. Gelukkig kon hij zichzelf er weer uit wurmen en ging hij verder op onderzoek.

De volgende dag wilde hij terwijl hij boven op de schutting zat zijn pootje wassen, toen hij zijn balans verloor en in de prikkelstruiken van de aangrenzende tuin viel. Met geen mogelijkheid was hij weer terug over de schutting te krijgen, de struiken stonden ook zo hoog dat we ook niet goed konden zien waar hij nou precies zat. Uiteindelijk mochten we gelukkig de tuin in om hem tussen de struiken te zoeken en konden we hem weer veilig in onze eigen tuin zetten.

Er zit dus niks anders op om de tuin grondig te verbouwen en cat-proof te maken zodat hij veilig naar buiten kan en lekker kan ronddartelen. Tot die tijd heeft hij eventjes huisarrest 😊

We zijn zo ontzettend blij met Basil, op de website stond “Basil, liever dan lief” en dat is echt zo! Hij is zo ontzettend lief en zijn ondeugende streekjes maken hem eigenlijk nog leuker.

Veel liefs en ook van Basil een dikke knuffel terug! Groetjes

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!