Bartje (Aygo)

17 maart 2019

Onze Bartje (Aygo) heeft al weer heel wat stappen vooruit gemaakt.

Als hij tegen z’n etensbakje hoort tikken komt hij al van zijn matras onder het bed (waar hij nog wel steeds woont) uit, hij rekt zich dan lekker uit en komt aaitjes halen en kopjes geven en spinnen, en dan ….. lekker eten. Het eten is nu net buiten de slaapkamer in de woonkamer.

Sinds 2 dagen schuurt hij soms bij het kopjes geven, helemaal uit eigen beweging, tot aan zijn staart langs de hand van de baas! Tijdens eten wordt hij geborsteld en nog meer geaaid. Vaak spint hij daarbij, en twee keer gaf hij zelfs een soort kirretje.

Hij komt nu ook steeds meer naar de woonkamer om te spelen of op de bank te zitten rondkijken. Maar alleen als wij niet in de kamer zijn, maar bijvoorbeeld in de keuken zitten te ontbijten. Als ik in de kamer op de bank zit, komt hij soms een kwartiertje net naast de bank bij me zitten.

Hij kent ons allebei goed, maar een helemaal rechtopstaand mens is nog eng voor hem, dus we houden ons laag en komen langzaam en deels uit z’n zicht overeind. Dan loopt hij niet weg. Als ik op de bank zit komt hij nu soms, heel voorzichtig, een snoepje uit de hand eten.

Afgelopen zondag waren onze kinderen hier. Die wilden ook graag zien hoe Bartje nu is. En dat lukte! Bartje kwam naar z’n etensbakje toe, net in de woonkamer, keek met grote ogen rond naar iedereen, maar hij liep niet weg en ging lekker eten bij de op z’n knieën zittende baas.

We hebben nu een paar leuke foto’s kunnen maken van onze stoere vent! Tot de volgende update.

Vriendelijk groeten en een pootje van Bartje.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!