Bang muisje neemt verkeerde afslag

6 april 2021

Dat muizen creatief zijn in het vinden van verstopplekken weten we wel. Maar in dit geval nam de muis in paniek een nogal onhandige afslag.

Dit muisje was door de kat gevangen en als trofee meegenomen naar huis. Toen de kat even losliet ging de muis er natuurlijk met een rotvaart vandoor. Maar ja, waarheen vlucht je in een onbekend huis? “Ah, daar is een kier waar ik in kan”, zal de muis gedacht hebben. Oei, dat bleek een doodlopende weg, want het was de vaatwasser. De eigenaren zagen het gelukkig, anders had het muisje een volgende wasbeurt niet overleefd. Ze waren zo alert om de klep dicht te doen en de dierenambulance te bellen.

lees verder  onder de foto

Onze chauffeur Sam ging kijken. Eerst even een plan bedenken om te voorkomen dat de muis eruit zou springen bij het openen van de klep. Want dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Sam keek heel voorzichtig door de kier. Het muisje zat bibberend in het afvoerrooster. Het was nat en zwak, maar gelukkig zonder zichtbare verwondingen. Weinig kans dat hij weer zou ontsnappen! Sam heeft het muisje naar ‘t Knagertje gebracht om lekker aan te sterken. ‘t Knagertje is de opvang voor in het wild levende dieren.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!