Bandito wist waar hij moest zijn (6 jaar)

29 december 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: omdat hij nu wat overgeeft Royal Canin Gastro Intestinal

Al een paar keer was er bij ons op het terrein een zwart witte kat gezien. Als een kleine bandiet sloop hij om het gebouw heen en was dan ineens weer verdwenen. We hebben hem toch maar even gevangen. Deze jongen bleek helemaal geen insluiper te zijn, maar hij kwam gewoon om hulp vragen. Hij had namelijk een grote wond aan zijn zij, met een dikke korst erop. Helemaal aan het goede adres, dus! Een naam voor deze slimmerd was natuurlijk snel gevonden: Bandito.

‘Rustig aan’ is Bandito’s motto

Bandito is een lieve, rustige kater die wel van een beetje knuffelen houdt. Als hij zijn hokje uitkomt gaat hij eerst eens even zitten, midden in de kamer, om zijn omgeving in zich op te nemen. Staat alles nog op zijn plaats? Hoe is het met de kamergenoten? Is het weer om even buiten te kijken?

Pas als dat allemaal in orde is komt Bandito in actie. Dat doet hij ook rustig aan trouwens. Het kost even tijd om hem aan het spelen te krijgen maar dan gaat hij er helemaal voor, liefst rollend over de grond met drie speeltjes tegelijk. Naar buiten gaat hij bij voorkeur als het rustig is op het terrein, niet te koud en zeker niet als het regent. Bandito blijft liever in de deuropening zitten en komt dan af en toe een kopje geven.

De wond op zijn zij is goed aan het genezen en Bandito laat zich met alle geduld van de wereld behandelen. Wie wil nou niet zo’n lieve slimmerik in huis?

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kan je hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om Bandito eerst in een kleine kamer rustig te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten, met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Bandito geeft zelf wel aan als hij relaxt genoeg is om de rest van het huis te verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug keert en niet van weg rent.

Bandito is ongeveer zes jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Bandito? Vul onderstaand contactformulier in.
F
otografie © Clara Mazèl

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!