Babyzeehond op de vloedlijn

21 augustus 2018

Zaterdag kregen we melding over een jong zeehondje dat, op het strand van Kijkduin, opgekruld bij de vloedlijn lag. Samen met de Lifeguard van de reddingsbrigade gaat chauffeur Hugo op weg om hulp te verlenen.

Het blijkt om een gestrande huiler (een jonge zeehond die zijn moeder is kwijtgeraakt) te gaan. Het dier, van ongeveer 80 cm. groot, is duidelijk verzwakt en aangespoeld. Gelukkig hebben strandwandelaars het jong opgemerkt.

Hugo, die net zelf vader is geworden 😉, weet de vermoeide baby met een dekentje te pakken. Na nog wat tegengestribbeld te hebben, geeft de kleine zich over en laat hij zich rustig door Hugo en de reddingsbrigade naar het Deltaplein vervoeren. Daar wordt hij in een zeehondenbench in de dierenambulance gezet en kan de reis naar Lelystad beginnen. Medewerkers van opvangcentrum Pieterburen maken de reis vanaf Pieterburen, en zo wordt de jonge zeehond overgedragen in Lelystad.

Vandaag hebben we gehoord dat het redelijk met hem gaat. In Pieterburen bleek dat hij last had van zijn ademhalingswegen, als gevolg van longworm. Hij wordt nu behandeld en stapje voor stapje gaat het weer iets beter. Nu maar hopen dat hij snel een grote jongen is die weer vrij gelaten kan worden in de zee. Dit zal nog wel even duren, maar voorlopig is hij in goede handen bij de verzorgers in Pieterburen.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!