Babymeeuw zit vast in afzuigkap

8 juli 2024

Half juni kregen we een melding binnen uit de Stevinstraat in Scheveningen; de bewoonster hoorde gepiep vanuit de afzuigkap in de keuken. Eenmaal ter plekke constateerde chauffeur Liam dat het ging om een babymeeuw, die hopeloos vast zat in het apparaat.

Het demonteren van de afzuigkap bleek nog niet zo eenvoudig; het was een doe-het-zelf inbouwproject van vorige eigenaren, en de huidige bewoners hadden geen idee. Na lang puzzelen werd in overleg met de bewoners besloten om de voorste plaat los te knippen. Dat was de enige manier om bij de ventilatoren te komen waar de meeuw onder vast zat. Gelukkig toeval; mevrouw was beeldhouwster en had het juiste gereedschap voorhanden om de afzuigkap te demonteren. Daar maakten wij natuurlijk dankbaar gebruik van!

Liam; ‘Toen de plaat eenmaal loszat, kon ik de meeuw een zetje geven naar het midden om hem van bovenaf te kunnen pakken. Hebbes!’

De kleine vogel was licht gewond, maar gelukkig nog goed actief. Snel naar Vogelopvang de Wulp voor een spoedig herstel, en dan weer lekker los vliegen en groot worden.

Het meeuwenseizoen is in volle gang. Jonge meeuwen springen van de daken en lopen een dag of vijf schreeuwend over straat. Op afstand kijken de ouders mee. Zij voeren het jong en beschermen het, ook tegen de mensen.

In veel gevallen heeft een jonge meeuw geen hulp nodig en hoef je de dierenambulance niet te bellen. Twijfel je? Kijk hier voor tips en advies. 

Beeldmateriaal; Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken. 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!