Babygans verstrikt in visdraad

20 mei 2020

Vorige week donderdag kreeg de meldkamer een melding dat er een gans vast zou zitten in een waterplant. Een oplettende bewoner van één van de woonboten had gezien dat het beestje al langere tijd aan het rommelen was op dezelfde plek aan de waterkant en vermoedde dat het dier in de problemen was gekomen.

Na het geven van een duidelijke beschrijving van de Soestdijksekade ter hoogte van het hertenkamp van het Zuiderpark en een huisnummer aan de overkant konden wij snel naar de juiste locatie. Het bleek ook nog om een babygans te gaan. De ouders zaten op de waterkant bezorgd toe te kijken hoe hun baby vocht om zichzelf te bevrijden.

Gelukkig kon ambulancechauffeur Damian het Canadese babygansje snel vinden en losmaken. De waterplant bleek uiteraard niet de boosdoener, maar een grote hoeveelheid achtergebleven vislijn wel. Deze is des te gevaarlijker voor onze prachtige watervogels en andere dieren. De vislijn is zorgvuldig verwijderd en hierna is het gansje naar Vogelopvang de Wulp gebracht om bij te komen van dit avontuur. Als het kleintje zich weer beter voelt, wordt hij weer terug naar zijn ouders gebracht.

  • Wat kan jij doen om een dier in nood zo snel mogelijk te helpen? 

1. Zorg voor een duidelijke omschrijving van de locatie. Maak bij twijfel gebruik van bijvoorbeeld Google Maps als er geen straatnamen in de buurt staan. Als dit mogelijk is kijk dan ook naar het dichtstbijzijnde huisnummer!

2. Geen woningen in de buurt? Kijk naar de omgeving, borden, hectometerpaaltjes, stoplichten, rotondes of andere kenmerkende objecten.

3. Neem het dier als dit mogelijk is mee naar een makkelijk afhaaladres voor de ambulancechauffeur. (Indien het zeker is dat het dier gewond is).

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!