Baby zeehondje op het strand

13 juli 2018

‘Er ligt een klein zeehondje op het Noorderstrand in Scheveningen’. Dat is de melding die we donderdagmiddag krijgen van een strandbezoeker. De kans is groot dat het een jonge zogenaamde Gewone zeehond is. De pups van deze zeehond worden vanaf half mei geboren en raken wel eens hun moeder kwijt. De andere soort die bij ons voorkomt, is de Grijze zeehond. Hun jongen worden midden in de winter geboren.

Als we met de terreinwagen aankomen, zien we dat het inderdaad een jonge Gewone zeehondenpup is. Het dier is moederziel alleen, mager en verzwakt. Zeehonden zien er aandoenlijk uit met die mooi grote zwarte kijkers, maar gewone zeehonden zijn wilde roofdieren. Hun scherpe tanden en gestroomlijnde lichaam zijn perfect voor het jagen op vissen. Voorzichtigheid is dus altijd geboden.

Chauffeur Nancy weet samen met Arie de zeehond met een doek te pakken. Hij wordt in de speciale zeehondenmand gelegd. Na contact met de EHBZ-coördinator (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) kunnen we de zeehond naar zeehondenopvang A Seal in Stellendam vervoeren.

Vandaag hebben we gehoord dat het een mannetje is van 11 kilo en hij is 91 centimeter lang. De dierenarts heeft hem nagekeken en kan niets bijzonders vinden.. gelukkig! De moederloze pup gaat nu aansterken in Stellendam, waar hij elke dag zalmpap krijgt. Als hij groter wordt, krijgt hij vis totdat hij groot genoeg is om op eigen flippers te staan.

 

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!