Baby-wezel in problemen

23 mei 2024

Je komt de wezel niet vaak tegen. Nog unieker is het om een baby-wezel te zien. Een oplettende wandelaar stuitte op dit kleine wezentje in de Haagse duinen. Zijn oplettendheid en zijn snelle handelen hebben het leven van deze baby gered.

De man was zijn honden aan het uitlaten toen hij iets geks zag. Wat was dat voor een dier? De kleine wezel was moederziel alleen. Zonder aarzeling besloot hij het hulpeloze dier te redden en belde hij naar onze meldkamer.

Gabs Wildebras, bekend van verschillende tv-programma’s en natuurlijk een veel gevolgde man op Instagram en Tiktok, was een van de redders in nood. Als groot dierenliefhebber rijdt Wildebras wekelijks mee op onze dierenambulance en steekt hij zijn handen uit de mouwen voor de dieren in onze regio. Samen met vrijwilliger Koen schoten ze het wezeltje te hulp.

Wildebras weet heel veel van dieren. Hij wist direct te benoemen dat de wezel het kleinste roofzoogdier van Europa is. Een wezel lijkt op een slanke, lange, snelle muis die zich met golvende bewegingen verplaats, met sprongen van ongeveer 30 centimeter ver.

Wildebras legde de wezel in een zacht, gehaakt mandje en het diertje mocht opwarmen in de couveuse in onze ambulance. We waren er net op tijd bij, want het lijfje zat al onder de vliegeneitjes. Als die eenmaal uitkomen, zouden de overlevingskansen gelijk zijn geslonken.

Chauffeur Koen en Wildebras brachten het wezeltje snel naar Wildopvang Haaglanden. De medewerkers bevestigden direct dat het om een wezel ging. In de opvang zullen ze alle eitjes verwijderen en het dier de intensieve zorg geven die hij nodig heeft. Ze schatten de kansen gelukkig goed in. Wildebras zal het diertje blijven volgen.

Samen helpen we dieren! Dankzij het snelle handelen van deze wandelaar is dit diertje gered. Zie je een dier in nood? Bel onze meldkamer op 070 3282828!

Beeldmateriaal © Ivar Gieles – info@ipgmedia.nl

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!