Baby-egeltjes kansloos in emmer

10 oktober 2022

Ongeveer twee weken geleden kregen we een melding vanuit een paprikakwekerij in Nootdorp. De melder had twee hele kleine egeltjes gevonden in de kwekerij. Ze waren in een emmer gevallen en konden daar niet uitkomen. Wat moest er nu met de egeltjes gebeuren?

Toen onze chauffeur Anita arriveerde, trof ze twee baby-egeltjes aan van rond de vier/vijf weken oud. Ze zagen er gelukkig goed uit, niet ondervoed, niet gewond en ze waren allebei zeer alert. Een van de egeltjes had zelfs geblazen en gestampt naar de melder. De melder had een bakje water in de emmer gezet, maar wist verder niet wat verstandig was. Omdat niet zeker was hoe lang ze in de emmer lagen, heeft Anita ze toch maar meegenomen. Er waren daar ook geen bosjes om ze neer te zetten en het was te onzeker of er nog een moeder in de buurt was.

Toen Anita de egeltjes pakte, rolden ze zich mooi op, precies zoals het hoort. Ze heeft ze snel naar de thuiszorg van Egelopvang Den Haag gebracht. Deze opvang is er speciaal voor baby-egels en voor egels die er heel slecht aan toe zijn. Hier worden ze verder grootgebracht tot ze baby af zijn en voldoende op gewicht zijn om uitgezet te worden in een speciale zorgtuin. Daar kunnen ze de komende winter zelf leren voedsel vergaren en in de winterslaap gaan. In het voorjaar, als ze gezond en goed op gewicht zijn, worden ze uiteindelijk uitgezet in het wild.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!