Baby eekhoorntje in nood

29 maart 2021

De lente is weer begonnen. Het wordt weer steeds lekkerder weer en dit houdt voor ons in dat de drukkere periode van start is gegaan. Hoe mooier het weer is hoe meer mensen naar buiten gaan om te genieten van de natuur. Ook is dit de periode dat de meeste dieren geboren worden. En jonge dieren komen nou eenmaal sneller in de problemen dan hun ouders. Het waren afgelopen week wandelaars in het Haagse Bos die een heel klein baby eekhoorntje tegenkwamen onder een boom. 

Er op af!
Ambulancechauffeur Anita is gelijk naar het Haagse Bos gereden. Gelukkig was de melder zo vriendelijk even te blijven wachten en de locatie met ons te delen via Whatsapp. Dit maakt het vinden van het kleine slachtoffertje een stuk makkelijker. Het zoeken naar een dier in een bos of buitengebied is voor ons vaak erg lastig en tijdrovend. Google Maps en Whatsapp locaties kunnen hier een helpende hand in bieden. In overleg met onze meldkamer kan je er ook altijd voor kiezen het dier zelf naar een duidelijk vindbare locatie te verplaatsen.

Eekhoornopvang Neder-Veluwe
Het baby eekhoorntje was er slecht aan toe, hij maakte geen actieve indruk. Ook gaf onze chauffeur Anita aan een druppeltje bloed te hebben gezien aan het eekhoorntje zijn neus. Snel is besloten hem op onze basis een rustig plekje te geven in onze kleine couveuse. Stress, shock en kou zijn namelijk vaak de grootste vijand van jonge dieren die gewond zijn geraakt. Na even rustig bijkomen hebben we het beestje doorgebracht naar de Wildopvang Delft. Omdat eekhoorntjes hele specifieke verzorging nodig hebben is onze kleine baby hierna doorgegaan naar de Eekhoornopvang Neder-Veluwe in Lunteren. Hier kunnen ze de allerbeste gespecialiseerde verzorging bieden aan eekhoorntjes.

Duimen
Omdat onze kleine baby een ernstig verzwakte indruk maakte gingen wij allemaal van het ergste uit. Volgens de verzorgster van de Eekhoornopvang was aan de verwondingen te zien dat het om een katslachtoffertje ging. Mogelijk was het beestje al verzwakt en hierna een makkelijke prooi voor een kat geworden. Gelukkig bleek dat er toch nog hoop was voor het eekhoorntje. In het laatste telefoongesprek met de eekhoornopvang vertelde de verzorgster dat de baby nog steeds in leven was. De eekhoorn heeft antibiotica gekregen en had inmiddels voor het eerst goed gegeten. We duimen voor onze baby eekhoorn! Jullie ook?

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!