Baby-duif op druk kruispunt

24 april 2024

Een baby-duifje en een druk kruispunt, een ongelukkige combinatie. Gelukkig merkte een meneer het vogeltje op en stopte hij hem in zijn fietstas. Zo zat het dier veilig te wachten terwijl de meneer ons belde en bleef wachten tot onze chauffeurs arriveerden.

Als centralist op onze meldkamer moet je best stevig in je schoenen staan. De meeste mensen die ons bellen vertellen rustig wat er aan de hand is en handelen adequaat. Maar andere mensen zijn geschrokken van een dier in nood, erg bezorgd of zelfs enigszins in paniek. Dan moet je als centralist kalm blijven en de mensen geruststellen.

Ook in dit verhaal was de melder wat paniekerig. Het baby-duifje was uit zijn nest gevallen en zat op een heel druk kruispunt. Trams en auto’s reden om hem heen. Gelukkig wist de melder het dier van het gevaarlijke punt weg te halen en hem veilig in zijn fietstas te zetten. Zo kon er niets gebeuren.

Ambulancechauffeurs Margriet en Vincent waren in de buurt en reden er gelijk heen. Zij haalden het dier uit de fietstas en zetten hem direct in de couveuse. We zijn nog steeds zo blij met de couveuses voor de ambulances, die we na een crowdfundingsactie hebben kunnen kopen!  Zeker nu de tijd van de jonge vogeltjes weer aanbreekt maken we dagelijks gebruik van de apparaten.

Het duifje was niet meer terug te plaatsen in het nest, de locatie was te gevaarlijk om hem achter te laten en de ouders waren niet in beeld. Terwijl het duifje in de couveuse langzaam bijkwam van zijn avontuur, reed de ambulance naar de vogelopvang. Daar kan hij groter groeien en als alles goed gaat, mag hij daarna zelf op pad.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!