Atlas is weer blij (3 jaar)

19 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Rood-witte Atlas is weer een blije kater, maar hij heeft een paar moeilijke maanden achter de rug.

Ernstige breuk
Hij kwam bij ons binnen na een aanrijding en kon niet goed op zijn rechtervoorpoot staan. Die bleek gebroken te zijn. De breuk moest genezen met een spalk en absolute hokrust. Meestal duurt dat een week of zes. De kat krijgt heel weinig bewegingsruimte om te voorkomen dat de poot te veel belast wordt.

Lief en knuffelig
Je kunt je voorstellen dat Atlas niet blij was met dit voorschrift. Toch bleef hij verschrikkelijk lief en knuffelig. Maar die spalk vond hij maar raar. Ondanks de kleine ruimte lukte het hem de spalk af te krijgen. En ondanks dat hij schijnbaar zijn lot accepteerde, lukte het onze Houdini ook om op onverklaarbare wijze uit zijn reismand te ontsnappen toen hij voor controle naar de dierenarts moest. Het duurde hem allemaal veel te lang. Gelukkig is Atlas zijn voorpoot mooi genezen.

Atlas is een lieve kat! Hij houdt van knuffelen en aandacht. Dan gaat ‘ie lekker rollebollen over de grond. Hij geniet ook van de buitenren en zit heerlijk met zijn snoet in de zon. Ook een beetje gek doen en achter speeltjes aan vindt ‘ie het einde. Zijn poot doet het nu weer hartstikke goed, en Atlas mag weer lekker naar hartelust spelen.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten, met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. En let op: Atlas is een handige jongen die de gaatjes en kiertjes in de gaten houdt.

Atlas is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennis maken met Atlas? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!