Astra straalt als een sterretje (1 jaar)

16 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Deze jonge poes leidde een zwervend bestaan. Ze werd gevangen via ons zwerfkatproject. Het meisje miste een deel van haar staart. Ook bleek ze zwanger van één kitten, dat helaas niet levensvatbaar bleek en direct na de geboorte is overleden. Ze kan ons niet vertellen wat haar allemaal is overkomen. Het straatleven is moeilijk. Om haar te helpen, kreeg ze een prachtige naam: Astra, oftewel “ster”.

Operaties
Tijdens haar sterilisatie bleek Astra pyometra te hebben, oftewel een ontsteking aan de baarmoeder. De oorzaak is waarschijnlijk een hormonale afwijking. Om terugkerende ontstekingen te voorkomen, is de baarmoeder verwijderd.
Daarna is Astra ook nog geopereerd aan haar staart, aangezien het uiteinde van haar staartstomp rauw was. Er is nog een klein stukje staart verwijderd en het restant is netjes en veilig gehecht. Zo werd Astra weer helemaal mooi en gezond!

Nieuwe start
Na deze moeilijke start van haar jonge leventje, mag ze nu opnieuw beginnen. In een veilig, liefdevol huis met zorgzame mensen. Astra is speels en aanhankelijk, en zoals iedere jonge kat heeft ze graag aandacht, knuffels, spelletjes en speelgoed. Wij zoeken voor haar een huis met een veilige omgeving zodat ze zich niet opnieuw in de nesten zal werken. Het is een superlieve schootpoes. Knuffelen met mensen is echt haar hobby.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Astra kan even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Astra is ongeveer 1 jaar. Zij is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Astra? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!