Astertje zoekt 1 mens, maar dan wel de liefste van de wereld
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Astertje zoekt 1 mens, maar dan wel de liefste van de wereld

Astertje zoekt 1 mens, maar dan wel de liefste van de wereld

25 mei 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: nee
 • Huis met afgesloten omheinde tuin of appartement met afgesloten catproof balkon
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

‘Er zit hier een gewonde kat in de tuin. De kat heeft een zwelling en wond bij de buik en we hebben geen idee wie de eigenaar is,’ vertelde de melder. Ze hebben de kat binnengehaald, zodat we Astertje op konden halen.

Aster is een vrolijke meid, je mag haar aaien en ze wil dan knuffelen. Ze gaat zelfs helemaal los… aaien vindt ze hartstikke fijn. Maar dat was in het begin wel anders, hier haar verhaal:

Melkklieren

Aster had zwaar ontstoken melkklieren, er waren zelfs tumoren ontstaan. Eén melkklier was al open gesprongen. Ohw meisje, wat heb jij een pijn gehad!! 😢 Bij de dierenarts moest ze een zware operatie ondergaan. Ze had koorts en was er slecht aan toe. Maar gelukkig heeft de dierenarts die nare tumoren kunnen verwijderen. Want dat was haar enige redding. Toen ze bijgekomen was van haar narcose, had ze een rompertje aan. Ze zag er ongelooflijk cute uit in haar rode rompertje.. 😍 Maar daar had zij geen boodschap aan, dat wij haar cute vonden! Astertje wilde helemaal niets van ons weten.

Grom-grom, pets-pets

Ze blies en gromde en wilde dat we zo ver mogelijk uit haar buurt bleven. Maar helaas meisje, dan zit je hier op de verkeerde plek. Elke dag weer zaten verzorgers voor haar hok. En die praten veel joh. Aster werd er tureluurs van en gromde terug… Elke dag gaven ze haar lekkers: dat was dan wel weer fijn. Maar ze liet zich niet omkopen hoor en al zeker niet benaderen. Neee….. Aster pakte snel het lekkers en dook weer terug haar mandje in. En als de hand dichterbij kwam, gaf ze gewoon een pets.

Knuffelen en kopjes geven

Ze heeft een lange weg bewandeld. Door de pijn en door die tijd op straat was ze lange tijd niet benaderbaar. Maar uiteindelijk hebben we haar toch kunnen overtuigen. Als je haar kamertje inkomt, hoor je eerst die grom. En als katten dichtbij komen laat ze ook van zich horen. Maar als ze losloopt, dan zie je ineens een hele andere Aster. Ze hangt een beetje leuk te doen in de krabpaal en geeft zowaar kopjes. Je mag haar dan aaien en ze wil dan knuffelen. Ze gaat helemaal los… aaien vindt ze hartstikke fijn.

Eén mens is ok

Maar we hebben gemerkt dat dit alleen maar mag als er maar 1 persoon in de kamer is. Want dan vertrouwt ze het. Zodra er meer mensen zijn, is ze weer de oude Aster. Dat komt waarschijnlijk omdat ze meer mensen associeert met de dierenarts. Die heeft altijd één van ons als assistent bij zich. En dan weet je het wel: dan word je gepakt, bekeken, geknepen en geprikt. Nope!! Aster weet het zeker: meer mensen betekent ellende.

Rust

We zoeken dan ook een huisje voor haar met maar 1 mens. Dat is voor haar het allerbeste. Een rustig mens, en een rustig huisje, waar alles veilig en voorspelbaar is. Want dan komt Astertje los en kan ze haar ware aardje laten zien. En dát is gewoon een lieve knuffelpoes. Dat wisten we wel hoor, gekke meid.

Wenperiode

We raden aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Met allemaal lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. En als ze snapt dat alles veilig is, dit langzaam uitbreiden. Dat kamertje altijd openlaten, want dat is dan haar veilige plek, waar ze eventueel naar terug kan rennen. Als je haar in 1 keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang.

Astertje is ongeveer 9 jaar, gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt 

Wil jij kennismaken met Astertje? Bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 of vul het formulier op de website in. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Clara Mazèl

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Astertje zoekt 1 mens, maar dan wel de liefste van de wereld

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.