Arme nijlgans met vier haken

28 juni 2021

Deze nijlgans aan de Houtkade in Ypenburg had hele dikke pech. Het arme dier had maar liefst vier haken diep in zijn poot zitten. Gelukkig kon ambulancechauffeur Martin hem vangen.

In eerste instantie proberen onze chauffeurs vogels meteen in de ambulance al van net, touw, visgerei, plastic of ander spul te ontdoen. Als dat lukt en er is geen grote schade veroorzaakt, dan kunnen ze de dieren namelijk direct vrijlaten op de plek waar ze zijn gevonden. Helaas had deze gans geen geluk. De haken zaten te diep om er makkelijk uitgehaald te worden.

Martin nam de gans mee naar ons hospitaal. Met de juiste spullen en wat extra handen lukte het om de haken, verschillende stukken draad en zelfs een blinker uit het vlees te krijgen. Het draad zat ook helemaal vast in zijn vleugels. Het was een behoorlijk intensieve onderneming om die haken uit het vlees van zijn poot te halen.

Wat zal het dier pijn hebben gehad! We hebben hem naar de opvang gebracht. Daar houden ze in de gaten of de wonden niet gaan ontsteken. En daarna mag hij van zijn vrijheid gaan genieten!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!