Apollo, onze zachtaardige knuffelbeer (1 jaar)
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Apollo, onze zachtaardige knuffelbeer (1 jaar)

Apollo, onze zachtaardige knuffelbeer (1 jaar)

7 maart 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Andere katten: ja, bij een jonge, sociale, speelse kat
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Apollo kwam bij ons binnen als zwerfkatertje. Hij werd gecastreerd en bleek ook een klein wondje aan zijn rechter achterpoot te hebben dat vanzelf zou genezen. Apollo bleek een vriendelijke jongen te zijn, met aanleg voor huiskater. Hij had alleen maar lekker veel aandacht en knuffels nodig.

Schattig rood teentje

Nou, die aandacht en knuffels kreeg hij hoor! De vrijwilligers stonden bijna in de rij om hem elke dag even te zien. Apollo heeft namelijk een erg hoog schattigheids gehalte. Niet alleen door zijn uiterlijk, met zijn mooie rood-witte vacht, leuke koppie en zijn ene schattige rooie teentje aan zijn rechter voorpootje. Maar vooral ook door zijn lieve karakter. Als hij ons aan ziet komen staat hij al met een blij gezicht voor in zijn hokje, helemaal klaar voor een spelletje of een lekkere aai sessie. Voor dat aaien gaat hij speciaal op zijn rug liggen, want zijn buik moet ook geaaid worden vindt hij.

Apollo is zijn tijd op straat bijna vergeten. Af en toe kan hij nog wel schrikken van plotselinge bewegingen. Maar we denken dat dat met de tijd helemaal goedkomt.

Thuis verder genieten

Apollo wil nu graag een eigen huisje, om daar lekker verder te genieten van knuffels en spelletjes. Deze jonge kater is actief en speels en heeft nog wel wat begeleiding nodig bij het ontdekken van zijn nieuwe huis! We zoeken daarom mensen die lekker veel tijd voor hem hebben en die het leuk vinden om met hem te spelen en natuurlijk.. te knuffelen!

Wenperiode

Een overgang naar een nieuw huis is voor elke kat weer even spannend. We raden daarom aan om Apollo eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.  Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zal zich misschien verstoppen onder het bed, of achter het gordijn. Je kan hem het beste even tot rust laten komen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met allemaal lekkere hapjes voor de kleine smulpaap. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets goeds. Zo zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij naar terug kan rennen als ‘ie het weer te spannend vindt. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat ‘ie zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Apollo is 1 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Apollo? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!