Anja, een ster in kopjes geven

 In Asieldieren
  • Andere katten: ja, maar ze kan een beetje bazig zijn naar katten, dus alleen een oudere kat, die haar ook met rust kan laten. Geen jong speels ding.
  • Kinderen: 12+
  • Appartement met afgesloten balkon of huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Anja had een grote wond aan haar poot, volgens de melders. Ze kreeg ook al meer dan een half jaar eten van ze. En navraag in de buurt leverde niets op. Niemand kende haar. De mensen konden de wond zelf niet goed bekijken, want Anja liet zich niet aanraken. We hebben haar opgehaald en door een dierenarts laten onderzoeken.

Er bleek geen wond op haar poot te zitten. Maar terugzetten op die plek, met die drukke wegen en zonder haar eigen huisje, leek ons geen goed plan. De volgende melding zou dan wellicht zijn, dat ze is aangereden. We hebben haar meegenomen naar het hospitaal.

Anja vond er in eerste instantie helemaal niets aan bij ons. In de quarantaine ruimte deed ze zelfs soms een beetje lelijk. Ze houdt gewoon niet van dat gepluk aan haar lijfje. En die dierenarts: nou die vond ze helemaal niet lief. Die wilde gewoon in haar bekje kijken en in haar oren. En hij kneep in haar buik! Nee, Anja vond hem ronduit stom.

Maar sinds ze in de losloopkamer zit, zien we een hele andere Anja. Ze gaat soms lekker relaxt op een stoeltje liggen, pal voor het hokje van haar kamergenootje kater Stokkie. Ze geeft Stokkie wel duidelijk aan wanneer hij te dichtbij komt, met een blaasje en een zachte tik. Anja is soms een beetje bazig naar andere katten.

Als je nu de kamer inloopt kijkt ze meteen op, om dan direct te gaan rollebollen. Ze springt snel van haar poefje af, om dan heerlijk rond je benen te gaan schurken. Aandacht vindt ze fijn. En kopjes geven, daar is ze echt een megaster in. Je krijgt de ene na de andere van haar. Je mag haar dan ook aaien. Maar wij weten ook dat onze Anja precies weet wat ze niet wil. En als ze iets niet fijn vindt, dan kan ze dat ook echt wel laten merken. Ze wil bijvoorbeeld niet op haar achterhand en aan haar staart geaaid worden. Gewoon echt niet dus! En doe je dat wel, dan krijg je een tik.

Als Anja eten krijgt loopt ze heel braaf terug haar hokje in. En dan gaat ze rustig eten en duikt ze haar mandje in: ze is inmiddels een rustige tevreden dame. Tevreden en bedaard wacht ze op haar kans: op haar nieuwe mensen die haar komen adopteren. Haar eigen mensen, die zij in haar eigen thuis mag overladen met die heerlijke kopjes.

Anja is ongeveer 8 jaar, ingeënt en gechipt.

We weten niet of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden, mag ze nog bij onze eigen dierenarts en op onze kosten geholpen worden. Sterilisatie is een absolute voorwaarde voor adoptie.

Wilt u kennismaken met Anja? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Clara Mazèl

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS ANJA HELPEN!

Bestel je je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan via onderstaand logo. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Recent Posts