Krijgt bezoek – Alexander: een schoot aub (5 jaar)

1 juni 2024

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

 Alexander woonde zo’n beetje op straat en ging een confrontatie met de buurkaters niet uit de weg. Oplettende bewoners zagen dat hij een flinke wond op zijn kop had en belden ons.

Vechtwond

Wij hebben deze stoere kater opgehaald en hij bleek inderdaad een abces te hebben boven op zijn kop. Hij liep er waarschijnlijk al een tijdje mee rond. Alexander kreeg een antibioticakuurtje en lekker veel aandacht. Hij vond het allemaal wel oke.

Gezellige jongen

“Ik weet wel waar de brokjes staan. Kom maar even mee.“ Dat lijkt onze mooie cyper Alexander de verzorgers te vertellen. “Achter die deur.” Hij had het na de eerste keer voeren al in de gaten. Slimme jongen dus. Ook een gezellige jongen. Hij loopt tevreden met je mee door de kamer, naar buiten en weer naar binnen. En ja, naar de brokjes achter de deur. Helaas voor hem moet hij even aan de andere kant van de deur blijven.

Alexander is dol op mensen. Hij laat zich graag aanhalen en geeft kopjes. Hij strijkt langs je benen, met zijn staart hoog in de lucht. Zitten op schoot, en dan spinnen en wat kletsen, vindt hij geweldig. Alexander is echt die gezellig huisgenoot die iederéén wel wil hebben.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Uiteraard met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen als hij dat wil, dat versterkt de band en reduceert stress.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Alexander is ongeveer vijf jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Alexander?  Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Reageer op Krijgt bezoek – Alexander: een schoot aub (5 jaar)

Help ons de dieren helpen!