Aleks is gewoon een lief ventje

 In Asieldieren

Een kat zat roerloos en trillend in een hoekje op straat. De melder zag hem zitten en na enig observeren, heeft ‘ie hem opgepakt en mee naar huis genomen. We werden gebeld en hebben Aleks naar de dierenarts gebracht.

Aleks had verhoging en zijn blaas was zo groot als een tennisbal. Hij wilde ook niet plassen. Deze symptomen kunnen wijzen op blaasgruis en dat is een ernstige aandoening bij een kat. Zo ernstig dat het levensbedreigend kan zijn of ernstige nierproblemen kan veroorzaken. We hebben hem om de paar uur gecontroleerd, maar gelukkig was zijn temperatuur een aantal uur later weer normaal en plaste hij op een gegeven moment vanzelf.

Aleks had inderdaad last van een beetje blaasgruis. En hij heeft zich een aantal dagen gewoon niet zo lekker gevoeld. Deze rooie jongen is een lieve kater. Je mag hem optillen, met hem knuffelen en aaien vindt ‘ie gewoon fijn. Als je bij zijn hokje in de buurt komt, praat hij altijd even tegen je. Het is niet zo een eisende mauwerd, hoor. Die zitten hier ook wel. Nee, onze Aleks vraagt aandacht met een bescheiden en zacht mauwtje.

Aleks is geplaatst geweest, maar zijn vorige adoptant denkt dat ‘ie beter in een huisje kan gaan wonen waar mensen meer thuis zijn. Deze lieverd is wel wat te dik geworden, dus hij is op dieet… Hij krijgt zijn Urinary brokjes, die zijn blaas ondersteunen, dus netjes afgemeten. Hij heeft een licht hartruisje.

Dit lieve zachtaardige ventje is nog een beetje onzeker, maar hij doet niets hoor. Hij kruipt eerder verlegen weg. Hij vindt de omgeving waar hij nu (weer-) verblijft gewoon niet heel erg prettig. Al die geluiden, geuren, mensen. Het is Aleks bij ons gewoon wat te druk. Als we hem optillen en uit zijn hokje zetten, dan kijkt hij bang om zich heen en sluipt hij terug. Hij wil best met een andere kat samenwonen. Hij zoekt een rustig huisje zonder kleine kinderen. Aleks wil graag een tuin.

Wilt u kennismaken met Aleks? bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS ALEKS HELPEN!

Recent Posts