Kleine Tica

 In Asieldieren

Tica is op zoek naar een fijn huisje waar al een andere agapornis woont en waar ze vrienden mee kan worden.. We plaatsen vogels namelijk niet alleen.

Heeft u interesse in Tica? Bel ons voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur 070-3282828.

* Voor vogels  vragen wij een plaatsingsbijdrage. Voor een agapornis bedraagt dit €12,50. Voor een koppel €22,-

Tica

Tica werd ook door iemand gevonden en is veilig binnen gehaald. Tica is een lief, schattig en heeeeel nieuwsgierig vogeltje.

Tica is altijd haantje de voorste en zodra het deurtje opengaat, gaat ze direct kijken naar wat de verzorgers allemaal doen. Als je al bij haar kooitje in de buurt komt, hupst ze direct naar voren om contact te maken. Het is wel spannend, maar toch ook leuk. Tica wil dan graag even voelen met haar snaveltje aan je vingers en dit doet ze echt heel zacht en lief.

Haar vleugeltjes zijn gekortwiekt en daarom kan ze niet goed vliegen. Maar na de rui groeien de veren wel weer aan en dan kan ze weer fijn vliegen.

We denken dat deze knapperd nog jong is door haar kleur, maar dit weten we niet zeker. Ze draagt geen ring. Geslacht is onbekend. Tica is dus niet handtam, maar kan dit met geduld makkelijk worden, denken wij.

 

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Recent Posts