Agapornis: singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Agapornis: singles

Agapornis: singles

8 januari 2022

Het hele jaar door logeren knappe agaporniden bij ons in de volière. Prachtige kleurtjes hebben ze en de liefde straalt er vanaf. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed!

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze agaporniden? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter) 

* Wist je overigens, dat de naam Agapornis is gevormd uit het Griekse agapein (= liefkozen) en ornis (= vogel). In het Engels worden deze dwergpapegaaitjes dan ook wel ‘Lovebirds’ genoemd, en in het Frans ‘Les inséparables’.

Moppie is GEPLAATST
Kleine Moppie werd door een lieve voorbijganger in een scootmobiel opgemerkt. En gelukkig kon hij Moppie pakken. Warm in de handen van de melder hebben ze zo samen op de ambulance gewacht.

De schat had zichzelf een beetje bezeerd aan haar snavel, waarschijnlijk ergens tegen aangevlogen. Gelukkig viel de schade mee en is inmiddels het wondje helemaal genezen. Moppie is nog een jong agaatje. Het arme kind vindt het ook maar niks alleen, ze zoekt een speelmaatje in de vorm van een ander lief agaatje. En een geduldig baasje dat begrijpt dat ze alles nog wat spannend vindt, dat zou ze ook best leuk vinden.

Moppie draagt geen ring en het geslacht is onbekend. Door haar voorkomen denken we dat ze nog een jonge vogel is.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Agapornis: singles

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.