Agapornis: koppels
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Agapornis: koppels

Agapornis: koppels

8 januari 2022

Het hele jaar door logeren knappe agaporniden bij ons in de volière. Prachtige kleurtjes hebben ze en bij de koppels straalt de liefde er vanaf. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed!

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze agaporniden? Vul onderstaand contactformulier in.

*Wist je overigens, dat de naam Agapornis is gevormd uit het Griekse agapein (= liefkozen) en ornis (= vogel). In het Engels worden deze dwergpapegaaitjes dan ook wel ‘Lovebirds’ genoemd, en in het Frans ‘Les inséparables’.

 

Twinkeltje heeft een vriendje!

Deze kleine agapornis is gevonden op straat. Zo’n klein dwergpapegaaitje buiten is erg kwetsbaar. Gelukkig kon hij gevangen worden door de melder, waarna wij hem hebben opgehaald. Twinkeltje is een rustig vogeltje, dat mensen toch wel behoorlijk eng vindt.

Sinds vorige week heeft Twinkeltje echter een vriendje en is helemaal in zijn sas! Mango is ook op straat gevonden en was eerst een levendig vogeltje. Een slimpie ook, want zodra de verzorgers met hem bezig waren, wist hij toch wel heel vaak te ontsnappen. Na een poosje werd Mango wat stilletjes, zat veel in een hoekje. Totdat we hem kennis lieten maken met Twinkeltje. De vonk sloeg direct over, en ze zijn sindsdien onafscheidelijk. Mango werd weer het vrolijke, levendige vogeltje! En samen maken ze de kooi onveilig en hippetrippen wat af! Wat ontzettend fijn om het vogelgeluk te zien bij deze twee!

We zoeken voor Twinkeltje en Mango een liefdevol thuis, waar ze samen verder kunnen genieten van hun vogelleven. Mango draagt geen ring, Twinkeltje draagt een zwarte ring. Leeftijd en geslacht zijn onbekend. Ze zijn niet handtam. ⤵️⤵️

Leuk agapornis stelletje wil graag verhuizen!

Deze twee lieverdjes zijn bij ons gekomen door afstand, aangezien het vrouwtje helaas niet meer voor hen kon zorgen. Na het verdrietige afscheid hebben Jopie en Truus bij ons hun intrek genomen. Veerkrachtig als vogels kunnen zijn, hadden ze al snel hun vogeldraai gevonden. Jopie en Truus doen het liefst alles samen. OK, eten of drinken gaat nog net apart, maar daarna is het weer snel veertjes bij elkaar poetsen en lekker tegen elkaar aan zitten tutten.

Het spreekt voor zich dat we Jopie en Truus gezamenlijk plaatsen. We zoeken voor hen een warm thuis, waar ze de rest van hun leven lekker samen kunnen tutten, dutten, maar ook regelmatig de vleugeltjes mogen strekken.

Jopie en Truus dragen geen ring. Hun geslacht en leeftijd zijn onbekend. Ze zijn redelijk tam, maar zullen eerst tot rust moeten komen. ⤵️

22okt-58/ 22okt-59/ VK1 Kooi 43

Vrolijk stel Tjiepie en Tjirpie zoekt samen woonruimte

Tjirpie is gevonden op straat. Hij moest even bijkomen van zijn avontuur en een nachtje in de couveuse uitrusten. Tjiepie is gewoon zomaar ergens naar binnen gevlogen. Maar hij woonde daar helemaal niet. We hebben hem toen opgehaald.

Na de wachttijd in de verplichte quarantaine ruimte, zitten Tjirpie en Tjiepie nu gezellig samen in een kooi. Deze twee druktemakertjes zijn niet handtam, maar ook niet heel erg schuw. Ze vinden ons wel geinig, maar bekijken mensen liever van een afstand. Ze zijn wel enorm nieuwsgierig en reageren op de andere agapornissen in de vogelkamer.

Tjirpie is 6 jaar jong en Tjiepie 1 jaar. Ze dragen beide een ring. Hun geslacht is niet bekend.

We zoeken voor dit vrolijke stelletje een huisje met veel ruimte. We plaatsen ze gezellig samen.

Budhi en Mila: Dit agapornis stel loopt over van de vrolijke energie
Budhi en Mila zijn afzonderlijk bij ons binnengekomen. Op een dag mochten ze de vleugeltjes strekken in de vogelkamer en de liefde was beklonken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Budhi en Mila vliegen graag los, want met zijn tweetjes op avontuur is reuze leuk! Ze kwetteren wat af en zo nu en dan op je schouder of hoofd zitten hoort ook bij de pretmomenten. En… voor je het weet, reorganiseren ze je keukenkastje! (zie filmpje).
Budhi draagt een oranje ring uit 2016, Mila draagt een paarse ring met onduidelijk ringnummer. Budhi is 6 jaar, Mila’s leeftijd is niet bekend. Het geslacht van beide vogels is niet bekend. 
We zoeken voor dit vrolijke stel een fijn thuis, waar ze regelmatig de vleugeltjes mogen strekken. 
Budhi 22sep-194
Mila 21dec-44
Verliefd en vrolijk: Snoetje en Chica

Snoetje is niet meer eenzaam, sinds Chica in haar leven is gekomen. Chica is bij ons in de opvang door afstand. Na de eerste kennismaking vonden ze elkaar wel leuk, maar de vlam sloeg nog niet in de pan. Totdat we hen verhuisden naar een ruimere kooi. Daarna was het dolle verliefde pret. Wat een vrolijk stelletje!! Ze zijn wel een beetje privé, want ze laten zich niet makkelijk samen op de foto zetten! Zodra Snoetje in de gaten heeft dat er foto gemaakt gaat worden, komt ze onmiddellijk met haar snavel vooraan kijken wat er gebeurt! Chica en Snoetje lijken heel erg veel op elkaar. Het helpt dat Chica met ‘prwiet’ antwoordt, wanneer je haar naam zegt!

Dit is Chica

Achtergrond van Snoetje:

We kregen een melding dat een mooi gekleurd vogeltje het huis was binnen gevlogen. We zijn haar op gaan halen en hebben haar in onze kromsnavel kamer opgevangen. Wat een lieve leukerd! Zodra de verzorgers de kamer binnenkomen, hipt ze direct naar de tralies voor aandacht. Regelmatig hangt ze ondersteboven aan haar stokje tijdens het spelen. Snoetje is het wachten en het alleen zijn beu en wil heel graag een maatje.

Snoetje draagt geen ring. De leeftijd en het geslacht zijn onbekend. Gezien het gedrag in de kooi zou het een vrouwtje kunnen zijn, maar zeker weten we dit niet. Snoetje is niet handtam, maar vindt mensen wel leuk. Met wat geduld gaat het wel goed komen met dit snoepje, eeeeh Snoetje.

En dan nu samen:

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Agapornis: koppels