Agapornis: koppels
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Agapornis: koppels

Agapornis: koppels

8 januari 2022

Het hele jaar door logeren knappe agaporniden bij ons in de volière. Prachtige kleurtjes hebben ze en bij de koppels straalt de liefde er vanaf. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed!

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze agaporniden? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter) 

*Wist je overigens, dat de naam Agapornis is gevormd uit het Griekse agapein (= liefkozen) en ornis (= vogel). In het Engels worden deze dwergpapegaaitjes dan ook wel ‘Lovebirds’ genoemd, en in het Frans ‘Les inséparables’.

Bob en Charlie

Bob (geel) en Charlie (groen) kwamen bij ons omdat de baasjes helaas niet langer voor ze kon zorgen.
Deze twee knappe vogels zijn een leuk setje. Ze zijn gek op elkaar, en mensen: die vinden ze ook best oké!

Bob neemt meestal het voortouw en haalt het meeste kattenkwaad uit. Maar Charlie vindt dat allemaal maar wát leuk om te zien en stookt hem misschien wel op. Ze kennen allebei het commando: “stap op” om op je vinger te stappen, maar zo eigenwijs als ze zijn luisteren ze niet altijd. Charlie en Bob zijn thuis gewend om overdag lekker los te vliegen en ’s nachts in hun kooi te slapen.

We zoeken dus nu een mooi nieuw thuis waar ze een fijne kooi krijgen voor de nacht, maar ook de gelegenheid krijgen om lekker mee te doen met het gezin en los te vliegen.

Bob is bijna 5 jaar oud en Charlie bijna 6 jaar. Hun geslacht is niet bekend. Maar ze willen samen verder oud worden. Ze zijn dus redelijk handtam.

Heb je interesse in Bob en Charlie? Vul onderstaand contactformulier in of bel op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 uur.

 

Luka en Josie
Luka had verdriet.. Zijn levensmaatje is helaas overleden. Na 9 jaar samen zijn, was hij ineens alleen en dat vindt hij helemaal niet zo leuk. Door omstandigheden kon zijn baasje niet langer voor Luka zorgen en kwam Luka bij ons. Luka is een knappe verschijning. Hij heeft een prachtig donkergroen verenkleed en een perzik kleurig gezichtje.

En toen kwam daar Josie en mochten de twee op date. Liefde op het eerste gezicht!  Ze zitten nu heel lief samen te genieten van elkaar.

Josie kwam spontaan aanvliegen bij iemand. Gezellig, maar waar kom jij vandaan? Josie blijkt een tam vogeltje en zocht daarom gewoon een mens in de buurt op. Ze kan in de kooi soms wat bezitterig en happerig doen, maar ze stapt na wat overtuiging toch gewoon op je vinger. Eenmaal buiten de kooi wil ze maar wat gezellig op je schouder zitten.

Josie en Luka zijn dus nu samen op zoek naar een gezellig nieuw thuis.

Josie draagt geen ring dus weten we niet hoe oud ze is en het geslacht is onbekend. Josie is redelijk tam. Luka is 9 jaar, draagt geen ring en is een mannetje en is niet handtam.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Agapornis: koppels

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.