Agaporniden in alle kleuren van de regenboog

 In Asieldieren

Lees verder voor onze plaatsbare aga’s: Grey & Goofy en Flow & Flipsie!

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerder soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen” Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. We zoeken voor een aantal vogels een fijn huis: een ruime kooi met mogelijkheid om lekker (los) te vliegen of een (buiten-) volière.  Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Deze knapperds hebben ieder hun eigen verhaal:

Grey & Goofy

50 shades of Agapornis: dat is onze Grey. Grey is gevonden. En niet omdat de vogel ontsnapt was, maar omdat Grey in zijn vervuilde kooi met zijn eten en drinken in een open portiek is neer gezet. De melder vond midden in de nacht, na zijn nachtdienst, dit arme vogeltje in zijn kooitje in zijn portiek en belde ons. Hij heeft hem veilig binnen gehaald en de volgende ochtend bij ons gebracht. Grey mankeerde gelukkig niks, maar was wel erg geschrokken van alles. En hield ons nauwlettend in de gaten. Op het moment is Grey nog niet tam, maar is wel echt onwijs met ons bezig, dus wanneer er iemand met geduld zich meld, weten we zeker dat Grey een super gezelschapsvogel zal zijn! Grey draagt een ring uit 2019 en het geslacht is onbekend.

Arme Goofy verloor dit jaar zijn partner en bleef alleen over. Goofy is nu bij ons en wil heel graag weer een fijne plek met een agapornis vriendje om lekker kattenkwaad mee uit te halen.Goofy is een leuk spontaan vogeltje, maar is niet handtam. Wel volgt hij alles wat je aan het doen bent en is hij blij met mensen om zich heen. Goofy is een Agapornis Personata en is ongeveer 4,5 jaar oud. Goofy zou een mannetje zijn, maar dit is niet DNA getest.

En nu in deze zware tijden van de ziekte corona heeft Goofy zijn nieuwe liefde gevonden in Grey! En gaan ze samen op zoek naar een fijn huis!

Flow & Flipsie

Arme Flow werd binnen gebracht door de kat van de melder. Oei, oei, oei dat is schrikken! Gelukkig had Flow geen ernstige verwondingen over gehouden van de scherpe klauwen van de kat.Na rustig bijkomen in de couveuse en lekker te hebben gesmuld van alle zaadjes die we aanboden, kon Flow naar onze vogelkamer. De ruimte waar onze kromsnavels zitten. Luid fluitend kwam Flow aan en werd van alle kanten begroet.Flow is een knappe fischeri en wil heel graag samenwonen met 1 of meerdere andere agapornissen. Deze soort agapornissen worden vaak iets minder snel tam dan hun andere soortgenoten, maar met liefde en geduld kan alles! Geslacht en leeftijd zijn ons onbekend.

Flipsie vloog in 1 rechte lijn zo een winkel binnen, achtervolgt door kauwen die voor de deur gauw rechtsomkeer maakte.
Dat was op het nippertje! Gelukkig maar. Flipsie was uitgeput en moe en heeft bij ons eerst een hele dag zitten bij slapen. Maar nu is Flipsie weer een blije vogel. Zeker nu ze de liefde van haar leven heeft gevonden in Flow! Flipsie draagt een ring uit 2019 en het geslacht is ons onbekend.

Ze willen dan ook dolgraag samen verhuizen!

Heeft u interesse in één van onze koppels agaporniden? Bel ons voor een afspraak om kennis te maken tussen 11.00 en 16.00 uur op 070 3282828.

*Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage. Voor een koppel agaporniden bedraagt dit €22,-

 

Recent Posts