Aert is een vrolijke, speelse jongen

 In Asieldieren
  • Andere katten: ja, heel graag een jong speels maatje
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: hypo-allergeen/ sensitivity

Aert had een hele pijnlijke dikke knie, hij was te mager en de spieren in zijn rechterachterpoot waren al dermate verzwakt, dat hij last had van ernstige spieratrofie. Atrofie treedt op wanneer de spieren niet gebruikt worden. Hij belastte zijn poot dus al een tijdje niet. Verder had hij last van waterige ontlasting, waar hij een antibioticum voor kreeg. Maar de knie: die moest door onze orthopeed worden geholpen.

Zijn rechterknie was schuifbaar en het kraakbeen volledig verdwenen. Aert werd geopereerd en kreeg een kunststof kruisband. Maar Aert wilde zijn knie nog steeds niet gebruiken en bij het passief bewegen was het duidelijk nog erg gevoelig. Hij kreeg fysiotherapie van een gespecialiseerde dierenfysiotherapeute. Ze kwam een aantal keer speciaal voor hem langs, maar de knie bleef pijnlijk. En nu deed ook zijn heup hem pijn. Aert bleek ook nog last te hebben van patella luxatie. Dat is wanneer de knieschijf uit de geul schiet. Soms schiet het dan ook weer terug, maar een operatie was voor hem nodig. Aert werd opnieuw geopereerd.

En gelukkig ging het toen al snel beter. Hij kreeg nog steeds fysiotherapie en zijn knie kon hij al veel beter bewegen. Hij had ook minder spanning op zijn rug en heup en hij begon zijn poot weer te gebruiken. En zelfs na 2 weken was de knie pijnloos en kon de fysiotherapeute zijn spieren weer voelen. Gelukkig maar: zijn spiertjes begonnen weer op te bouwen.. Aert gebruikte eindelijk zijn poot en kon weer pijnloos lopen …. énnnnn…. spelen!!

Lieve vrolijke speelse Aert…. je kon hem niet gelukkiger maken! Want Aert is een jonge kater en super speels. En dat hij dat niet kon, vanwege de pijn, vond hij helemaal niet leuk. Nu hij los mag lopen moet hij het dus rustig aan doen. Rustig opbouwen. Maar zeg dat maar tegen Aert! Hij hangt gewoon in het gaas van de ren, springt op de krabpaal, vliegt door de kamer. Tikt een speeltje weg en speelt nog even door de tralies van een hok met zijn grote vriendin Jocelyn. Hij mag dan ook maar een half uurtje los per keer, want hij maakt er een te dolle boel van. En we moeten hem hiermee helpen, zodat hij het niet forceert.

Zijn darmen bleven wat onrustig en we hebben hem dieetvoer voer gegeven. Op dit moment mengen we hem om naar Sensitivity. Hij zal dit lichtverteerbare dieetvoer moeten blijven eten.

Aert is een hele lieve kater. Hij heeft een knap koppie met sprankelende ogen. Het is een vrolijk ventje en gewoon een leukerd. Hij wil best wel lekker knuffelen en je mag hem aaien. Hij heeft wel zo zijn eigen space nodig, zo af en toe. Teveel gefrunnik, daar kan ‘ie wel eens geïrriteerd van raken. Hij wil dan ineens gewoon wat meer ruimte. Maar hij heeft het ook niet makkelijk gehad, zóveel pijn, twee keer geopereerd en een lange tijd hokrust. En als hij dan gefrustreerd werd, gaf hij ons wel eens tikje. Dat snappen we best hoor.

Het is nu gelukkig zijn tijd om een eigen huisje te zoeken! Hij kan goed en pijnloos lopen en spelen, maar hinkt nog wel. Thuis is het belangrijk zijn bewegingsvrijheid rustig verder op te bouwen. Hem de eerste week een apart kamertje te geven en dan opbouwen in huis. En dan kijken hoe dat gaat. Zijn knie was er ernstig aan toe en zal wel altijd een zwakke plek blijven, dus dat moet zijn nieuwe personeel wel in de gaten houden.

Aert is ongeveer een jaartje jong, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Aert? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

fysiotherapie

 

speeeeelen…. da’s veel leuker

 

spelen met kitten Jocelyn, zijn grote vriendin

fotografie © Clara Mazèl

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS AERT HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan via onderstaand logo. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Recent Posts